iPad Pro: dizajn i ri dhe ekran OLED në 2024

Apple ka një lajm të madh të planifikuar për iPad Pro, jo në planin afatshkurtër, por për vitin 2024. Kjo është raportuar nga Mark Gurman i Bloomberg, me numrin e ri të buletinit të tij të zakonshëm “Power On”.

iPad Pro: ndryshime të mëdha priten për 2024
Më saktësisht, sipas asaj që raportoi gazetari, zakonisht mjaft i besueshëm kur bëhet fjalë për të bërë parashikime në lidhje me planet e kompanisë së drejtuar nga Tim Cook, një ndryshim i rëndësishëm për iPad Pro do të planifikohej për vitin e ardhshëm, ndërsa për vitin 2023 jo. asgjë e rëndësishme nuk duhet të pritet, madje as në lidhje me iPad-ët që përbëjnë linjat e nivelit fillestar, mini dhe Air.

Duke iu rikthyer modeleve të reja iPad Pro që do të prezantohen në vitin 2024, me debutimin që pritet në pranverë, këto janë pajisje që duhet të tregojnë një rinovim të rëndësishëm, sidomos sa i përket dizajnit dhe ekranit që mesa duket do të jetë i tipit OLED.

Ne raportojmë më poshtë, në formë të përkthyer, atë që shprehimisht Mark Gurman për këtë çështje.

“Unë nuk shoh ndonjë përditësim të madh që vjen në 2023 për modelet e nivelit fillestar, iPad mini ose Air. iPad Pro sigurisht nuk do të ketë asgjë të re këtë vit. Në vend të kësaj, pritet një rinovim i madh për iPad Pro pranverën e ardhshme (në 2024, ed) i plotësuar me një dizajn të përditësuar dhe një ekran OLED”, thuhet në raport.

Mbani në mend se kjo nuk është hera e parë që flasim për adoptimin e ekraneve OLED në pajisjet e grupit Cupertino dhe në veçanti në iPad Pro. Për shembull, Ross Young kishte hipotezuar tashmë 2024-ën si vitin në të cilin ky lloj paneli mund të zbatohej në tabletën e “mollës së kafshuar”. Së fundmi, atëherë u publikua lajmi për dërgimin e porosive nga Apple për panelet në fjalë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/23/ipad-pro-dizajn-i-ri-dhe-ekran-oled-ne-2024/