iOS: këto janë 10 funksionet e Apple që mungojnë ende në Android

Ndërsa debati iOS kundër Android vazhdon, ka disa veçori dalluese të iOS që përdoruesit e Android nuk mund t’i përjetojnë ende. Nëse po mendoni të kaloni nga iPhone në një pajisje Android ose thjesht jeni kurioz për atë që ofron iOS, këtu janë 10 tiparet kryesore që e bëjnë iOS unik.

1. AirPlay: Një përfitim ekskluziv për iOS
AirPlay, protokolli i pronarit i Apple, lejon transmetim pa të meta të përmbajtjes audio dhe video midis pajisjeve Apple. Pavarësisht alternativave të palëve të treta në Android, asnjëra nuk arrin të njëjtin integrim dhe lehtësi në përdorim si AirPlay. Google u përpoq ta përsëriste këtë veçori me “Ndarjen në afërsi”, por AirPlay mbetet një pikë dalluese e shitjes për përdoruesit e Apple.

2. FaceTime: Video thirrje me cilësi më të lartë
FaceTime, shërbimi i integruar i telefonatave video të Apple, është i njohur për cilësinë dhe thjeshtësinë e tij. Ndërsa përdoruesit e Android mund t’u bashkohen telefonatave FaceTime nëpërmjet internetit, përvoja nuk është aq e qetë sa në një pajisje Apple. Google Duo ofron funksionalitet të ngjashëm, por nuk ka arritur të njëjtin popullaritet si FaceTime.

3. iMessage: më shumë se thjesht një mesazh
iMessage është një lidhje e fortë që mban shumë përdorues në ekosistemin e Apple. Integrimi, funksionaliteti dhe siguria e tij janë të pakrahasueshme në Android. Apple ka treguar qartë pak interes për të sjellë iMessage në Android, duke e mbajtur këtë veçori si një përfitim ekskluziv për përdoruesit e Apple.

4. Tekst i drejtpërdrejtë në video
Teksti i drejtpërdrejtë i Apple jo vetëm që njeh tekstin në imazhe, por edhe në video. Ky funksion, i prezantuar me iOS 15, i lejon përdoruesit të kopjojnë tekstin direkt nga një video e ndërprerë, një veçori që Android nuk e ofron ende në mënyrë origjinale.

5. Kërkim i avancuar vizual
Ndërsa Google Lens ofron funksione të ngjashme, Kërkimi Visual i iOS 16 i lejon përdoruesit të “ngrenë” një objekt nga sfondi dhe ta përdorin atë në aplikacione të tjera. Kjo veçori e mësimit të makinës nuk ka ende një ekuivalent të drejtpërdrejtë në Android.

6. Hyni në aplikacionin Messages me iOS 17
Regjistrimi në aplikacionin iOS 17 Messages ofron një veçori unike të sigurisë, duke i lejuar përdoruesit të ndajnë vendndodhjen e tyre ose statusin e udhëtimit me kontaktet e besuara. Ky funksion i integruar nuk është ende i disponueshëm në Android në mënyrë origjinale.

7. NameDrop: Ndarja e kontakteve është bërë e lehtë me iOS 17
NameDrop është një veçori ekskluzive e iOS 17 që e bën më të lehtë ndarjen e informacionit të kontaktit. Ndërsa Android kishte funksionalitet të ngjashëm me Android Beam, kjo është hequr gradualisht pa një zëvendësim të drejtpërdrejtë.

8. Privatësia dhe siguria me iCloud+
iCloud+ ofron veçori si Hide My Email dhe Private Relay, duke përmirësuar shumë privatësinë dhe sigurinë për përdoruesit e Apple. Edhe pse Google ofron shërbime VPN, ai nuk ka ende një veçori ekuivalente me Hide My Email për Android.

9. Ndahet me ju në mesazhe
“Shared with You” integron përmbajtjen e marrë në aplikacionin Messages drejtpërdrejt në aplikacionet përkatëse si Safari, Photos dhe Music. Ky integrim inteligjent nuk është ende i pranishëm në Android, gjë që kërkon që përdoruesit të kërkojnë manualisht për përmbajtje të përbashkët.

10. Filtrat e fokusit
Modaliteti i Fokusimit iOS shkon përtej kufizimit të thjeshtë të njoftimeve. Me filtrat e fokusit, përdoruesit mund të personalizojnë përvojën brenda aplikacioneve duke fshehur përmbajtje shpërqendruese. Android ka prezantuar veçori të ngjashme, por ende nuk ofron të njëjtin integrim të thellë me aplikacionet.

Ndërsa Android ofron fleksibilitet dhe personalizim të pakrahasueshëm, iOS vazhdon të dallohet me veçori unike që përmirësojnë përvojën e përdoruesit, sigurinë dhe integrimin e pajisjes. Këto veçori e bëjnë iOS një sistem operativ tërheqës për shumë përdorues dhe përfaqësojnë një argument të fortë për të zgjedhur ose për të qëndruar me ekosistemin Apple.

Ky artikull përmban lidhje shoqëruese: blerjet ose porositë e bëra përmes këtyre lidhjeve do të lejojnë faqen tonë të marrë një komision. Ofertat mund të pësojnë ndryshime çmimesh pas publikimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/30/ios-10-funksionet-e-apple-qe-mungojne-ende-ne-android/