iOS 18: ja në cilët iPhone mund të instalohet

OS 18, sistemi i ardhshëm operativ celular i Apple, do të shpallet në WWDC qershorin e ardhshëm dhe mund të përfaqësojë përditësimin më të madh ndonjëherë për iPhone, veçanërisht në lidhje me zbatimin e funksioneve të AI. Por cilët iPhone do të jenë të pajtueshëm? Thashethemet e fundit kanë dhënë përgjigjen.

iOS 18: zbulohen iPhone të përputhshëm
Në fakt, në orët e fundit, një llogari private në X ndau listën e pajisjeve të pajtueshme me iOS 18, por postimi u fshi shpejt. Ekipi editorial i MacRumors arriti t’i hidhte një sy listës, megjithatë, duke shtuar se postimi supozohet se erdhi nga një llogari “me një histori të provuar të ndarjes së numrave të ndërtimit për lëshimet e ardhshme të iOS”.

Këtu, pra, është lista e iPhone-ve të pajtueshëm me iOS 18.

iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone
iPhone
iPhone
iPhone SE (gjenerata e dytë)
iPhone SE (gjenerata e tretë)

Sa i përket iPad-it dhe rrjedhimisht iPadOS 18, llogaria raporton se sistemi i ri operativ do të ndalojë mbështetjen për gjeneratën e dytë iPad Pro 10.5-inç dhe iPad Pro 12.9-inç, të dy të lëshuar në 2017 dhe duke përdorur procesorin A10X Fusion. Duke marrë parasysh që iPad 6 dhe iPad 7 fuqizohen gjithashtu nga A10, ka shumë të ngjarë që iPadOS 18 të ndërpresë mbështetjen edhe për këto pajisje.

Këtu është lista e iPad-ve të pajtueshëm me iPadOS 18.

iPad: 2020 dhe më vonë
iPad mini: 2019 dhe më vonë
iPad Air: 2019 dhe më vonë
iPad Pro 2018 dhe më vonë


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/28/ios-18-ja-ne-cilet-iphone-mund-te-instalohet/