iOS 18 do të sjellë AI në iPhone-ët e rinj, por a do të funksionojë edhe në të vjetrit?

Përditësimi i ri i sistemit operativ të Apple, iOS 18, pritet në muajt e ardhshëm, ndoshta në shtator, siç ka ndodhur tashmë në të kaluarën me versionet e tjera, dhe tashmë po shndërrohet në një bombë të vërtetë.

Ende nuk ka detaje zyrtare mbi veçoritë e reja që sistemi operativ do të sjellë në pajisjet Apple, duke qenë se iOS 18 duhet të prezantohet vetëm në qershor në eventin WorldWide Developers Conference. Megjithatë, tashmë ka disa thashetheme për mundësinë e ekzistencës së disa veçorive.

Revolucioni i vërtetë i përditësimit të ri duhet të jetë integrimi i shumëpritur me inteligjencën artificiale. Po, Apple do të ndërmarrë gjithashtu këtë hap tashmë të dukshëm.

Pra, përveç ndryshimeve në lidhje me dizajnin dhe përmirësimin e sigurisë së pajisjeve, Apple synon të forcojë asistentin zanor Siri duke inkorporuar AI dhe duke i bërë përgjigjet e tij më gjithëpërfshirëse, të modifikojë aplikacione të tilla si Pages dhe Keynote dhe të forcojë Apple Music me qëllim optimizoni përvojën e përdoruesit.

iOS 18, a do të jetë i disponueshëm në të gjitha pajisjet?
Ka kaq shumë veçori të reja në iOS 18 dhe për këtë arsye nuk është për t’u habitur që ka një emocion të madh për lëshimin e sistemit të ri operativ.

Megjithatë, me sa duket, disa përdorues mund të jenë vërtet të zhgënjyer, pasi sipas Mark Gurman, Apple po shqyrton idenë e menaxhimit dhe përpunimit të veçorive të inteligjencës artificiale drejtpërdrejt në pajisje, pa pasur nevojë të përdorë serverë të jashtëm.

Ndërsa kjo do të çojë në siguri më të madhe dhe gjithashtu fuqi më të madhe të performancës, nga ana tjetër mund të përjashtojë disa nga modelet më të vjetra të iPhone nga përditësimi.

Në fakt, ka rrjedhur një paqartësi se disa veçori të përditësimit të ri do të jenë të disponueshme vetëm në linjën e re të iPhone 16 që pritet të dalë në shtator.

Nuk ka nevojë për panik, sepse shanset që pajisjet e mëparshme të mos preken nga veçoritë e reja të AI janë jashtëzakonisht të ulëta dhe në çdo rast, si gjithmonë, do të duhet të presim datën e lëshimit për të marrë të gjitha informacionet rreth saj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/18/ios-18-do-te-sjelle-ai-ne-iphone-et-e-rinj-por-a-do-te-funksionoje-edhe-ne-te-vjetrit/