iOS 17 nuk do të jetë për të gjithë: Ja cilët iPhone nuk do ta marrin atë

Ashtu si çdo vit, Apple do të përjashtojë edhe një herë disa nga pajisjet e saj nga përditësimi kryesor i sistemit të saj operativ celular. Lajmet për iOS 17 nuk do të vijnë në modele të ndryshme, të gjitha me diçka të përbashkët.

Për të qenë të saktë, nuk do të marrin veçoritë e përditësimit të ri iOS do të jenë të gjitha ato pajisje celulare të pajisura me çipin A11 Bionic të Apple, duke përfshirë iPhone 8, iPhone 8 Plus dhe iPhone X popullor, që duket se kanë arritur në fund të linjës se mbështetjes dhe se ata nuk do të përfitojnë nga lajmet e ruajtura për përdoruesit për këtë 2023.

Risia më e pritur për përditësimin e ri të sistemit operativ Apple për telefonat inteligjentë duhet të ketë të bëjë me shërbimin Apple Pay Later, por pjesa më e madhe e punës së gjigantit Cupertino, këtë herë, duket se është fokusuar te stabiliteti dhe siguria.

Do të ketë surpriza në rrjedhë, por nuk ka gjasa që Apple të jetë në gjendje të përsërisë efektin surprizë të të gjitha veçorive të reja të iOS 16, të cilat në mënyrë efektive shënuan kufirin midis të vjetrës dhe të resë me një seri të gjatë karakteristikash ekskluzive që e kanë transformuar përdoruesin e përvojës në fronte të shumta në të gjitha versionet e sistemit, duke përfshirë iPadOS 16 me shtytjen e tij të fortë drejt multitasking të avancuar edhe në iPad-ët më të fundit dhe të pajtueshëm me teknologjinë Stage Manager.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/04/ios-17-nuk-do-te-jete-per-te-gjithe-ja-cilet-iphone-nuk-do-ta-marrin-ate/