iOS 17: këto janë 10 veçoritë e reja që do të mbërrijnë me përditësimin

iOS 17 është versioni i ri i sistemit operativ të Apple për iPhone dhe tashmë është i disponueshëm për instalim në versionin e tij Beta. Pas një faze fillestare të dedikuar ekskluzivisht për zhvilluesit, versioni i provës i sistemit operativ iPhone tashmë është i disponueshëm për të gjithë, falë lançimit të Beta-s së parë publike.

10 veçoritë më të reja të iOS 17
Por cilat janë lajmet kryesore dhe më të rëndësishme që vijnë me iOS 17 në iPhone? Këtu është një përzgjedhje e 10 veçorive më të pritura nga përdoruesit.

1.Modaliteti StandBy: Ky funksion ofron disa opsione, duke përfshirë pamjen e dyfishtë, konfigurimet e orës që zënë të gjithë ekranin.
2.Kontaktet: Me iOS 17, mund të personalizoni fontin, imazhin dhe sfondin e banderolave ​​të kontaktit.
3.Voicemail: Kjo veçori e bën të lehtë të dini nëse dëshironi t’i përgjigjeni një telefonate ndërsa dikush po lë një mesazh, pa pasur nevojë të telefononi përsëri.
4.Audio adaptive me AirPods Pro 2: Kjo veçori ju lejon të përshtatni audion sipas mjedisit përreth.
5.Apple Maps Offline: Me iOS 17, mund të shkarkoni Apple Maps për përdorim jashtë linje, duke kursyer baterinë ose për të përdorur navigimin edhe në rast të një dështimi të lidhjes.
6.Ndarja e fjalëkalimeve: Me iCloud Keychain, ndarja e fjalëkalimeve me këdo ose çdo grup është e shpejtë dhe e lehtë.
7.Fshirja automatike e kodeve 2FA: iOS 17 mund të fshijë automatikisht tekstet e kodeve 2FA pasi t’i përdorni ato.
8.Miniaplikacionet interaktive: Miniaplikacionet marrin një përmirësim të këndshëm me funksionalitet direkt në ekranin tuaj bazë ose të kyçur.
9.Ndërfaqja e re dhe ngjitëse për Mesazhet: Me iOS 17, mund t’i përgjigjeni çdo teksti ose imazhi me një emoji ose ngjitës të personalizuar. Plus, ka një ndërfaqe të re për aplikacionet iMessage.
10.Distanca e ekranit: Ky është një veçori e re për shëndetin e syve që ndihmon në parandalimin e tendosjes së syve për të gjitha moshat dhe zvogëlon gjasat e miopisë tek fëmijët.

Përditësimi i ri i iOS 17 është një hap i madh përpara për sistemin operativ të Apple dhe përfshin një sërë veçorish të reja dhe përmirësime të rëndësishme. Nëse keni një iPhone dhe dëshironi të vazhdoni me veçoritë e reja, ju sugjeroj të instaloni beta publike sa më shpejt të jetë e mundur, ndërsa nëse preferoni të shmangni çdo problem me paqëndrueshmërinë e sistemit, zgjidhja më e mirë është të prisni nisjen zyrtare të versioni përfundimtar, i cili do të arrijë në prezantimin e iPhone 15 dhe iPhone 15 Pro të ri.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/14/ios-17-keto-jane-10-vecorite-e-reja-qe-do-te-mberrijne-me-perditesimin/