iOS 17 do t’ju lejojë të ndryshoni aplikacionin për të dërguar mesazhe me Siri

Nga versioni i ri i iOS 17 beta, dalin informacione të reja për veçoritë që do të jenë të pranishme në sistemin operativ. Apple me sa duket synon ta bëjë procesin e ndryshimit të aplikacionit të paracaktuar që përdoret për të dërguar mesazhe përmes Siri edhe më intuitiv.

Me beta 2, e disponueshme dje për zhvilluesit, kur asistentit virtual i kërkohet t’i dërgojë një mesazh dikujt, i jepet mundësia të zgjedhë më lehtë se cilin aplikacion mesazhesh do të përdorë përpara se të vazhdohet me dërgimin.

Krahasuar me iOS 16, ndryshimi është thelbësor sepse me këtë të fundit, kur thoni “dërgoni një mesazh”, Siri vazhdon automatikisht me dërgimin e tij përmes aplikacionit Messages, ndërsa për shembull për të zgjedhur një aplikacion tjetër është e nevojshme ta kërkoni në mënyrë eksplicite ( për shembull “Dërgoni një mesazh përmes Whatsapp”). Me iOS 17, përdoruesit do të shohin një opsion për të ndërruar aplikacionin përpara se të dërgojnë një mesazh.

Mesa duket ndër aplikacionet që janë në përputhje me veçorinë janë Whatsapp dhe Telegram.

Gjithashtu nga beta doli se iOS 17 do ta sjellë lamtumirën me fjalëkalimet edhe më afër përqendrimit në Passkeys, në të cilat shumë prej markave kryesore të teknologjisë po e shtyjnë përshpejtuesin, pasi fjalëkalimet konsiderohen të pasigurta. Në sistemin operativ, megjithatë, ekziston edhe një mjet i ri për të mbrojtur shikimin: në këto faqe folëm për Distancën e Ekranit të iOS 17.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/22/ios-17-do-tju-lejoje-te-ndryshoni-aplikacionin-per-te-derguar-mesazhe-me-siri/