iOS 17: A do ta zhvendosë Apple Siri-n në Dynamic Island?

Në orët e fundit është bërë e mundur të mësohet se cilat duhet të jenë risitë e shumta kryesore që iOS 17 do të sjellë si prikë, duke përfshirë një përmirësim në funksionet e Dynamic Island. Pikërisht në këtë drejtim, së fundmi është publikuar një indiskrecion i ri sipas të cilit Apple po mendon t’i shtojë Siri.

iOS 17: Siri pranë Dynamic Island
Aktualisht, pasi thirret Siri, duke shtypur butonin e dedikuar ose duke përdorur komandën zanore “Hey Siri”, sfera e animuar e asistentit zanor të Apple shfaqet në fund të ekranit.

Sfera mbetet e mbivendosur në ekran ndërsa asistenti virtual po dëgjon dhe të gjitha detajet në lidhje me kërkesën e bërë shfaqen në pjesën e sipërme ose të poshtme të ekranit në formën e një karte, me përmbajtjen e sfondit të errësuar.

Megjithatë, sipas asaj që u nda nga një burim anonim, Apple po shqyrton zbatimin e ndërfaqes Siri në Dynamic Island, pikërisht, e cila do të lejonte që përmbajtja në ekran të mbetet e dukshme. Funksioni do të ishte në fazën e testimit dhe për momentin nuk ka siguri se do të shtohet në të vërtetë.

Në lidhje me iPhone 15, funksioni nuk do të mbetet i kufizuar vetëm në modelet Pro, duke pasur parasysh dhe konsideruar se, ndryshe nga ajo që u propozua për telefonat inteligjentë të lançuar në vitin 2022, Dinamik Island duhet të shtrihet në të gjitha variantet e smartfonëve të tregtuar.

Kujtojmë se fillimisht, megjithatë, Siri zotëronte të gjithë ekranin sa herë që përdoruesi ndërvepronte me të, por kompania Cupertino e bëri atë opsional me iOS 14, kur u miratua ndërfaqja aktuale më kompakte.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/14/ios-17-a-do-ta-zhvendose-apple-siri-n-ne-dynamic-island/