Inteligjenca artificiale e Snapchat nuk i përgjigjet përdoruesve dhe vendos të postojë

Përdoruesit e Snapchat raportuan se chatbot i bazuar në AI i aplikacionit të mesazheve, My AI, pati disa probleme të martën në mbrëmje. Në veçanti, AI ndau një Histori misterioze në profilin e saj dhe ndaloi së përgjigjuri në bisedat me tekst si zakonisht, plotësisht në mënyrë autonome, sikur të kishte marrë një vendim vetë. I lançuar në mbarë botën në fillim të këtij viti, chatbot “My AI” i Snapchat ishte krijuar për t’iu përgjigjur mesazheve të përdoruesve në një mënyrë të natyrshme dhe miqësore. Në teori, duhet të jetë në gjendje të ofrojë rekomandime për vendet për t’u vizituar dhe filtrat për t’u përdorur, si dhe t’i përgjigjet bisedave të Snap që përdoruesit i dërgojnë. Mjerisht, ajo i ka ndërprerë përkohësisht të gjitha këto veçori, në vend të kësaj duke iu përgjigjur të gjitha mesazheve me një përgjigje të paracaktuar: “Më falni, kam hasur në një problem teknik.”

Duke shtuar një shtresë tjetër misteri, duket se AI ka ndarë historinë e saj të parë dhe të vetme në profilin e saj. Megjithatë, megjithëse Historia u hoq më vonë dhe nuk është më e dukshme, videot e shpërndara nga përdoruesit në mediat sociale sugjerojnë se ajo u shfaq për rreth një sekondë. Historia shfaqi një zonë të sheshtë ngjyrë bezhë me pjesën e sipërme të ekranit në një ton tjetër të lehtë, duke nxitur spekulimet e përdoruesve se mund të ishte një mur dhe tavan. I pyetur për koment, një zëdhënës i Snap konfirmoi se AI “My AI” ishte ndërprerë, por që atëherë problemi është rregulluar. Megjithatë, situata nuk u zgjidh menjëherë: “My AI” vazhdoi për disa kohë t’u përgjigjej mesazheve me tekst nga disa përdorues me përgjigjen: “Hej, jam pak i zënë tani. Mund të flasim më vonë?” . Megjithatë, menjëherë pas kësaj, disa përdorues raportuan se chatbot “My AI” ishte përsëri në online.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/16/inteligjenca-artificiale-e-snapchat-nuk-i-pergjigjet-perdoruesve-dhe-vendos-te-postoje/