Intel: 100 milionë kompjuterë me AI që do vijnë do të dominojnë tregun e laptopëve

Midis shumë njoftimeve të Intel në Kongresin Botëror të Mobile në Barcelonë, ishte një që u nënvlerësua nga pothuajse të gjithë fansat e teknologjisë së lartë. Megjithatë, këto janë vërtet të dhëna sensacionale: kompania, në fakt, beson se deri në 100 milionë PC për AI do të arrijnë në treg deri në vitin 2025.

Një numër i tillë tingëllues u raportua nga Zëvendës Presidenti i Intel, David Feng, i cili shpjegoi se kompania po përpiqet të fusë AI në të gjitha zgjidhjet e saj të pronarit, padyshim duke filluar nga PC-të. Tashmë në CES në Las Vegas, CEO i kompanisë Pat Gelsinger kishte shpjeguar se Intel do të nisë 100 milionë kompjuterë me AI deri në vitin 2025.

Feng e zgjeroi pak këtë, duke konfirmuar se Intel do të prodhojë 100 milionë CPU me AI – domethënë CPU të pajisura me një Njësi të Përpunimit Neural (NPU) të dedikuar posaçërisht për ngarkesat e punës të lidhura me AI – deri në vitin 2025. Me këtë formulim, në fakt, kompania i referohet çipave Intel Meteor Lake, të prezantuara në CES dhe që javët e fundit po mbërrijnë nën trupin e laptopëve të parë të nivelit të lartë, dhe procesorëve Intel Arrow Lake, që do të dalin në gjysmën e dytë të këtij viti.

Zëvendëspresidenti i Intel shtoi më pas se, nga këto 100 milionë CPU, afërsisht 40 milionë do të prodhohen në vitin 2024, ndërsa 60 milionë të tjerë do të vijnë në vitin 2025. Shkurtimisht, bumi në inteligjencën artificiale duhet të zgjasë edhe për të paktën 12 muaj të tjerë. . Sipas të dhënave nga Nikkei Asia, kjo do të thotë se deri në vitin e ardhshëm rreth 20% e tregut të PC-ve do të përbëhet nga kompjuterë me CPU të krijuar për AI dhe të prodhuar nga Team Blue.

Për më tepër, midis funksioneve të tjera të zakonshme për PC-të me AI, ne duhet të kemi një buton kushtuar Copilot-it të Microsoft, i cili do të jetë i pranishëm në çdo tastierë, dhe një GPU të integruar të gjeneratës së re, e cila mund të ndihmojë NPU-në në ngarkesat e punës të lidhura me AI, veçanërisht në lidhje me gjenerimin. të imazheve dhe videove.

The post Intel: 100 milionë kompjuterë me AI që do vijnë do të dominojnë tregun e laptopëve appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/05/intel-100-milione-kompjutere-me-ai-qe-do-vijne-do-te-dominojne-tregun-e-laptopeve/