Instagram së shpejti do të lejojë download e Reels

Instagram është përpjekur gjithmonë të ndjekë TikTok gjatë viteve të fundit, duke braktisur fokusin e tij origjinal në fotografi dhe duke u shndërruar, nën udhëheqjen e Metës, në një konkurrent të drejtpërdrejtë të rrjetit social të nënshkruar ByteDance. Risia e fundit që e afron edhe më shumë platformën e Mark Zuckerberg me këtë të fundit është, siç është identifikuar nga studiuesi Alessandro Paluzzi në Twitter, mundësia e shkarkimit të Reels të publikuar nga përdorues të tjerë.

Shkarkimi i “Instagram Reels” do të bëhet i mundur
Siç është raportuar në Twitter nga zhvilluesi dhe këshilltari italian, butoni i krijuar posaçërisht për të lejuar çdo përdorues të shkarkojë një nga rrotullat e tij, “Aktivizo shkarkimin”, tani shfaqet në menynë rënëse kushtuar menaxhimit të rrotullave. Prandaj, videot me format të shkurtër do të shijojnë shkarkimin që mund të aktivizohet manualisht nga vetë krijuesi, për kënaqësinë e fansave.

Si zakonisht, duke qenë se kjo është një veçori që është ende në zhvillim e sipër, menaxherët dhe zhvilluesit e Instagram nuk kanë publikuar asnjë detaj zyrtar; me pak fjalë, gjithçka që kemi deri më tani është thjesht rrjedhja e informacionit nga inxhinieri i kundërt italian. Me pak fjalë, shkarkimi i Reels do të bëhet i mundur në një periudhë pak a shumë të afërt, pasi kompania nuk ka publikuar asnjë datë lançimi.

Me shumë mundësi, përpara se të vazhdohet me shpërndarjen e qëndrueshme do të ketë një periudhë testimi në Beta për disa të zgjedhur, të zgjedhur rastësisht në tregjet referente.

Ndërkohë, ju kujtojmë se në fund të muajit mars Instagram lansoi koleksionet bashkëpunuese të postimeve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/06/instagram-se-shpejti-do-te-lejoje-download-e-reels/