Instagram ia kalon TikTok: është aplikacioni më i shkarkuar i muajit mars

Në muajt e fundit, TikTok ka mbetur gjithmonë aplikacioni më i shkarkuar i telefonave inteligjentë në botë, ai kurrë nuk ka rënë nga hapi i lartë i podiumit. Ky moment historik i rëndësishëm për ByteDance dhe operatorët e rrjeteve sociale i ka dhënë shpresë këtyre të fundit veçanërisht në një periudhë kur qeveritë po ndalojnë TikTok për arsye të sigurisë kombëtare. Ndoshta për shkak të së njëjtës frikë, përdoruesit e interesuar për të shkarkuar platformën e ndarjes së videove janë në rënie, siç tregojnë të dhënat e fundit të shpërndara nga Appfigures. Dominimi i tregut në Mars 2023 është, në fakt, Instagram.

Instagram ia kalon TikTok-ut në mars
Sipas asaj që raportohet nga platforma e analizës së tregut për zhvilluesit e aplikacioneve, në fakt, rrjeti social Meta ka tejkaluar paksa 50 milionë shkarkime gjithsej midis Google Play Store dhe App Store në iOS, duke mposhtur rivalin direkt nga Kina me 3 milionë shkarkime. Pra, TikTok, me 17 milionë shkarkime në iPhone, humbet terren në Instagram me përdoruesit e Android, të cilët madje preferuan Facebook-un.

Është interesante të theksohet, në këtë pikë, se numrat e kombinuar i vendosin dy platformat kryesore në vendin e parë dhe të dytë me një hendek të konsiderueshëm nga Facebook, i cili nga ana tjetër është larg nga WhatsApp dhe CapCut, një tjetër aplikacion ByteDance që kohët e fundit po fiton më shumë. dhe më shumë përdorues.

Në App Store, megjithatë, janë aplikacionet e Google që befasojnë: ndër dhjetë aplikacionet më të shkarkuara në botë në mars 2023, në fakt, janë Google, Google Maps, YouTube, Gmail dhe shfletuesi i pronarit Chrome.

New-entry në renditjen e përgjithshme janë Spotify dhe SHEIN, të cilat përdoren gjithnjë e më shumë për të dëgjuar përmbajtje audio dhe për blerje, respektivisht.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/22/instagram-ia-kalon-tiktok-eshte-aplikacioni-me-i-shkarkuar-i-muajit-mars/