Humane Ai Pin dhe gabimi i inteligjencës artificiale në videon e prezantimit

Pas komentit ndoshta shumë të sinqertë të Sam Altman-it, një tjetër “goditje” ka mbërritur drejt projektit të sapo shpallur Humane Ai Pin, i cili synon të ofrojë një të ardhme teknologjike përtej smartfonëve të sotëm. Në fakt, përdoruesit po vënë në dukje një gabim të AI në videon e prezantimit.

Në lidhje me këtë, siç raportohet edhe nga The Verge, gjatë rreth 10 minutave që përbëjnë videon Humane në Vimeo, në një moment të caktuar Imran Chaudhri, një nga dy ish-punonjësit e Apple që vendosi të themelonte startup-in e ri, pyet artificialin. këshilla të inteligjencës se ku mund të shihni eklipsin e plotë diellor të prillit 2024.

Siç mund ta shihni edhe në pamjen e ekranit që shoqëron lajmin, Humane Ai Pin tregon Australinë ndër vendet më të mira. Përgjigja sigurisht nuk kaloi pa u vënë re në mesin e përdoruesve të Uebit: thjesht shikoni atë që tiffzny shkroi në Threads, i cili kujtoi se në realitet eklipsi total diellor i prillit 2024 do të jetë i dukshëm vetëm nga disa zona specifike, të cilat nuk përfshijnë ‘Australinë (e cila në vend të kësaj u përfshi në eklipsin total diellor të prillit 2023).

Për të qenë të qartë, eklipsi total diellor i prillit 2024 do të jetë i dukshëm vetëm nga Meksika dhe disa zona të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, kështu që një përgjigje e mundshme e saktë mund të ketë treguar Amerikën e Veriut (por sigurisht jo Australinë). Shkurtimisht, debati mbi masën në të cilën inteligjenca artificiale mund të paraqesë informacione të pasakta ose të pasakta në një mënyrë potencialisht të besueshme, vazhdon të tërbohet. Në çdo rast, mendja e më shumë se një personi me siguri do t’i jetë kthyer, për shembull, gabimi i Google Bard në një përgjigje zyrtare.

Post by @tiffzny
View on Threads


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/11/humane-ai-pin-dhe-gabimi-i-inteligjences-artificiale-ne-videon-e-prezantimit/