GPT-4 do ta kthejë tekstin në video, e konfirmon Microsoft

Tashmë e dimë që Microsoft do të prezantojë GPT-4 këtë javë, duke sjellë në publik gjeneratën e re të modelit të gjuhës të zhvilluar nga OpenAI me aftësi të reja jo indiferente. Mbi të gjitha, konfirmon kompania amerikane me deklaratat e tjera të fundit, bie në sy aftësia për të shndërruar tekstet në video.

GPT-4 do të jetë një model me shumë mënyra
CTO i Microsoft Germany, Andreas Braun, vetëm fundjavën e kaluar sqaroi përsëri për shtypin gjerman të interesuar në botën e teknologjisë se GPT-4 do të jetë padyshim më i fuqishëm se GPT-3, përsëritja e Transformerit Gjenerativ të Para-trajnuar pas të njëjtit ChatGPT. Jo vetëm që do të jetë në gjendje të transformojë hyrjen e tekstit në imazhe si Midjourney dhe DALL-3 tani, por do të lejojë krijimin e skedarëve audio dhe video duke filluar nga një varg i thjeshtë fjalësh.

Ky përparim i shpejtë do të ishte i mundur edhe falë investimeve të pabesueshme nga Microsoft: sipas raporteve të fundit, Satya Nadella dhe bashkëpunëtorët do të kishin vendosur t’i kushtonin mbi 10 miliardë dollarë kompanisë mëmë të GPT, OpenAI, duke marrë në këmbim një partneritet strategjik. për të sjellë të njëjtin mjet në Bing, i cili, për disa kompani, në fakt do të përdorte tashmë GPT-4 dhe jo GPT-3.5 të shumëpërfolur.

Fatkeqësisht, Andreas Braun nuk shtoi ndonjë informacion tjetër të lëngshëm në lidhje me GPT-4 ose evolucionin e chatbot-it në Bing. Në fund të fundit, është e drejtë që ruan disa sekrete në funksion të paraqitjes së afërt të modelit gjuhësor autoregresiv të zgjeruar nga brezi i fundit i të mësuarit të thellë. Duke shmangur rënien në grackën e thashethemeve, na mbetet vetëm të presim demonstrimin zyrtar për të zbuluar aftësitë e kësaj inteligjence artificiale.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/13/gpt-4-do-ta-ktheje-tekstin-ne-video-e-konfirmon-microsoft/