Google sfidon Microsoft-in dhe lançon ‘Bard’, rivalin e ChatGPT

Google sfidon Microsoft-in dhe lançon Bard, rivalin e ChatGPT, aplikacioni OpenAI mbi të cilin gjigandi Redmond ka vënë bast miliarda dollarë. Prezantimi i Bard – emri duket se ndjell William Shakespeare, Bard par excellence i kulturës anglo-saksone – konfirmon se si po përshpejtohet gara për inteligjencën artificiale, me gjigantët e Silicon Valley të gatshëm për të luftuar në atë që konsiderohet si kufiri i ri. të teknologjisë. Mountain View njoftoi së fundmi një investim prej 300 milionë dollarësh në start-upin Anthropic. Dhe tani shkon edhe më tej me prezantimin e Bard, i cili fillimisht do të jetë i disponueshëm për testim për testuesit e besuar dhe më pas do të prezantohet për publikun e gjerë. Testuesit janë përzgjedhur: ata janë një grup gjeografikisht i larmishëm që do të ndihmojnë Google të përmirësojë dhe të kuptojë përdorimin e inteligjencës artificiale nga përdoruesit.

“Ne do të kombinojmë reagimet e jashtme me testimin tonë të brendshëm për t’u siguruar që përgjigjet e Bard janë cilësore, të sigurta dhe të bazuara në botën reale,” thotë CEO i Mountain View, Sundar Pichai, duke vënë në dukje se faza e testimit do të ndihmojë Google ” të vazhdojë të mësojë dhe të përmirësojë cilësinë dhe shpejtësinë e Bardit”. Bard synon të gjenerojë përgjigje të detajuara për pyetje të thjeshta. Funksionimi i tij bazohet në LaMDA, Modeli Gjuhësor për Aplikacionet e Dialogut që u bë kryefjalë vitin e kaluar pasi u quajt “i ndjeshëm” nga një prej inxhinierëve të Google.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/07/google-sfidon-microsoft-in-dhe-lancon-bard-rivalin-e-chatgpt/