Google Search: njoftohen një sërë risish për të verifikuar informacionin

Google ka shpallur pesë risi për motorin e saj të kërkimit që do t’i lejojë përdoruesit të gjejnë informacionin më shpejt dhe mbi të gjitha të verifikojnë më mirë burimet. Dy funksione do të jenë të disponueshme në ditët në vijim, ndërsa të tjerat do të mbërrijnë në muajt në vijim. Kështu, kompania Mountain View donte të parashikonte International Fact-Checking Day të 2 Prillit.

verifikimi i burimeve dhe këndvështrimeve të tjera
Kur përdoruesi kryen një kërkim, Google tregon miliona lidhje me faqet e internetit tashmë të njohura ose të sapolindura. Për të vlerësuar besueshmërinë e burimit, mund të klikoni tre pikat vertikale në të djathtë të rezultatit për të lexuar më shumë informacion rreth sajtit, duke përfshirë kohën kur u indeksua për herë të parë. Funksionaliteti “Rreth këtij rezultati” është tashmë i disponueshëm.

Megjithatë, funksioni Perspectives është i disponueshëm vetëm në anglisht në Shtetet e Bashkuara. Ky është një karusel i ri që shfaqet poshtë karuselit kryesor të lajmeve. Përdoruesi do të gjejë opinione (ose këndvështrime) të tjera mbi këtë temë nga gazetarë, ekspertë dhe zëra autoritar.

Për rezultatet e kërkimit dhe ato në karuselin Perspektivat (në anglisht në Shtetet e Bashkuara), informacioni rreth autorit do të shfaqet gjithashtu (Rreth këtij autori) brenda kutisë Rreth këtij rezultati. Vetëm në anglisht, por në mbarë botën, funksioni Rreth kësaj faqeje do të jetë i disponueshëm, duke ju lejuar të dini më shumë informacion rreth sajtit të listuar, kur përdoruesi fut URL-në në shiritin e kërkimit.

Lajmet e fundit, që do të mbërrijnë në Itali në muajt në vijim, kanë të bëjnë me informacione që ndryshojnë me shpejtësi. Një paralajmërim do të sinjalizojë se lajmet mund të mos përditësohen.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/29/google-search-njoftohen-nje-sere-risish-per-te-verifikuar-informacionin/