Google Search: ‘drag and drop’ mbërrin në mobile

Pas prezantimit të lajmit marsin e kaluar për verifikimin e informacionit online, sipas asaj që ka dalë gjatë orëve të fundit, Google po eksperimenton me implementimin e ‘drag and drop’ në versionin celular të Google Search. Në fakt, përdoruesve u jepet aftësia për të tërhequr një imazh ose një pjesë të zgjedhur të tekstit nga n’jë rezultat në kutinë e kërkimit.

Google Search: ‘Drag and drop’ për imazhe dhe tekst në celular
Për momentin nuk është e qartë nëse bëhet fjalë për një test të destinuar për përdorues të veçantë ose nëse faza e prezantimit ka filluar tashmë dhe së shpejti funksioni do të jetë i përdorshëm nga kushdo. Në gjendjen aktuale të gjërave, në fakt, rezultatet janë shumë të ulëta për të marrë një ide të saktë të gjësë.

Ata që kanë pasur mundësinë të testojnë funksionin, megjithatë, raportojnë se ka ndonjë problem. ‘Drag and drop’ i imazheve funksionon, por aplikacioni thjesht përpiqet të hapë Lens dhe dështon dhe procesi ndërpritet. Megjithatë, me tekstin, gjërat janë më të mira, pasi aplikacioni sugjeron të provoni të tërhiqni dhe lëshoni kur shtypni gjatë një imazh ose zgjidhni tekst ose një URL.

Aktualisht, për më tepër, risia duket se prek vetëm pajisjet Android dhe nuk dihet nëse do të shtohet edhe në platforma të tjera apo jo.

Mbani në mend se në desktop, duke përdorur Google Search nga shfletuesi, tashmë është e mundur të zgjidhni pjesë të tekstit me miun dhe ta tërhiqni këtë të fundit në kutinë e kërkimit, por fatkeqësisht teksti para-ekzistues nuk fshihet automatikisht.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/12/google-search-drag-and-drop-mberrin-ne-mobile/