Google Play Store: aplikacione të infektuara për shitje në dark web

Të gjithë e dinë se aplikacionet Android duhet të shkarkohen nga Google Play Store për të shmangur gjithashtu instalimin e malware. Ekspertët e Kaspersky kanë zbuluar se ekziston një treg i lulëzuar ngarkuesish në rrjetin e errët që ju lejojnë të ngarkoni aplikacione të infektuara në dyqan. Çmimet janë midis 2000 dhe 20000 dollarë.

Kontrollet e Google, megjithëse më pak të rrepta se ato të kryera nga Apple, ju lejojnë të bllokoni publikimin e aplikacioneve që nuk përputhen me rregullat. Kriminelët kibernetikë përdorin disa truke për të anashkaluar kontrollet, të tilla si lëshimi i një përditësimi me kod të infektuar pasi të jetë lëshuar.

Ndër ofertat e ndryshme në ueb-in e errët ka ato që kanë të bëjnë me zhvillimin ose marrjen me qira të ngarkuesve, d.m.th. mjete që ju lejojnë të injektoni kodin e infektuar në aplikacionet e publikuara tashmë në Google Play Store. Kriminelët kibernetikë specifikojnë se cilat aplikacione legjitime imitohen, të tilla si antiviruset, gjurmuesit e kriptomonedhave, skanuesit e kodeve QR, aplikacionet e takimeve dhe të tjera.

Siç u përmend, kodi i infektuar instalohet përmes një përditësimi ose përdoruesi merr një njoftim për të shkarkuar një aplikacion tjetër nga një burim i jashtëm. Disa autorë ngarkues garantojnë gjithashtu një numër minimal shkarkimesh dhe qëndrim të paktën një javë në dyqan. Ekzistojnë gjithashtu shërbime shtesë, duke përfshirë errësimin e malware dhe promovimin e aplikacioneve përmes Google Ads. Çmimi mesatar i një ngarkuesi është 6,975 dollarë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/11/google-play-store-aplikacione-te-infektuara-per-shitje-ne-dark-web/