Google Pixel Fold 2: dizajni dhe specifikat e mundshme

Prej disa ditësh kanë nisur të qarkullojnë imazhet e para të Pixel Fold 2, të cilat Google mund t’i shpallë në fund të qershorit gjatë konferencës së rezervuar për zhvilluesit (siç ndodhi vitin e kaluar për modelin aktual). Bazuar në paraqitjet e publikuara nga Smartprix, smartphone i dytë i palosshëm i kompanisë Mountain View do të ketë një modul të ri fotografik të pasmë.

Pixel Fold 2: dizajni dhe specifikimet
Një imazh i parë i Google Pixel Fold 2 u publikua nga faqja e internetit e Autoritetit Android në fillim të muajit. Renderimet e bazuara në vizatimet CAD, të ndara nga zbuluesi i mirënjohur @OnLeaks, konfirmojnë dizajnin e ri të modulit fotografik të pasmë.

Pixel Fold ka një plan urbanistik drejtkëndor, si Pixel 8. Pixel Fold 2 në vend të kësaj duhet të ketë një modul në formë katrore, brenda të cilit janë tre kamerat të pozicionuara në dy rreshta (një në krye dhe dy në fund). Ka edhe disa sensorë. Në pjesën e jashtme mund të shihni blicin LED dhe një mikrofon. Për momentin nuk dihen specifikimet.

Pixel Fold 2 pritet të ketë një ekran të brendshëm 7.9 inç dhe një ekran të jashtëm 6.4 inç (mbulesë). Nga renderi mund të shihni një ulje të trashësisë së kornizave. Specifikime të tjera të mundshme janë: procesori Tensor G4, 16 GB RAM LPDDR5 dhe 256 GB hapësirë ​​ruajtëse UFS 4.0.

Google gjithashtu do të kishte reduktuar trashësinë e smartfonit: 5.27 milimetra kur është i hapur dhe 10.54 milimetra kur është i mbyllur. Për krahasim, modeli aktual është 5.8 milimetra i trashë (i hapur) dhe 12.1 milimetra (i mbyllur). Sistemi operativ padyshim do të jetë Android 14 me karakteristika të shumta gjeneruese të inteligjencës artificiale. Njoftimi pritet në Google I/O 2024.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/23/google-pixel-fold-2-dizajni-dhe-specifikat-e-mundshme/