Google Photos përmirësohet në ueb: mbërrijnë veçori të reja

Google Photos gjithashtu merr një përditësim të rëndësishëm në versionin e tij në ueb, ashtu si disa ditë më parë njohja e avancuar e fytyrës mbërriti në telefonat inteligjentë Android – megjithëse jo ende zyrtarisht. Në versionin e shfletuesit të shërbimit, disa veçori të redaktimit të imazheve tashmë të pranishme në aplikacionin celular po vijnë. Ky është një prezantim i kufizuar, tani për tani, për disa përdorues të përzgjedhur që të vazhdojnë me testimin paraprak përpara lëshimit të qëndrueshëm globalisht.

Google Photos përmirësohet në ueb
Ky përditësim, i konfirmuar zyrtarisht nga Big G përmes faqeve të tij mbështetëse të hënën, 12 qershor 2023, sjell disa veçori shumë të rëndësishme ndryshimesh:

Menaxhimi i dritave në fotot e portretit, d.m.th. rregullimi i pozicionit dhe shkëlqimit të burimeve të dritës
Blur, për të rregulluar fokusin e sfondit
Sky, për të rregulluar kontrastin dhe ngjyrën e qiellit duke zgjedhur nga paleta të ndryshme
-Fokusi me ngjyra për të ngopur sfondin, por për të mbajtur planin e parë me ngjyra
HDR, për të përmirësuar ndriçimin dhe kontrastin në imazh

Përpara ditës së sotme këto opsione ishin të disponueshme vetëm brenda aplikacionit smartphone; prandaj, është një shtesë e shkëlqyer për aplikacionin në shfletuesin e internetit. Megjithatë, duhet të kujtojmë se këto risi – të paktën fillimisht – do të mbeten të disponueshme vetëm për abonentët e Google One. Gjithashtu, duhet të keni shfletues të përditësuar dhe të paktën 4 GB RAM.

Nuk është e qartë nëse kompania Mountain View do t’i zgjerojë veçoritë për të gjithë përdoruesit e Google Photos në të ardhmen. Tani për tani, na mbetet vetëm të presim për informacione të reja.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/13/google-photos-permiresohet-ne-ueb-mberrijne-vecori-te-reja/