Google përmirëson përvojën e kërkimit me një dizajn të ri

Në të njëjtën ditë që Google lançon Nearby Share në Windows, një veçori që lejon ndarjen e shpejtë të skedarëve midis pajisjeve Android dhe kompjuterëve që përdorin sistemin operativ në shtëpi të Microsoft, kompania Mountain View po përgatit një ndryshim tjetër në ndërfaqen e motorit të saj homonim të kërkimit në mënyrë që për të përmirësuar përvojën e përdorimit të përditshëm, ose më saktë të ashtuquajturën cilësi të jetës.

Me qëllimin e integrimit të gjerë të dizajnit Material You brenda çdo shërbimi të Google, zhvilluesit kanë modifikuar butonat e kërkimit për seksionet e ndryshme, duke i përshtatur ato me stilin e ri të aplikacioneve të nënshkruara nga Big G.

Një tjetër ndryshim i dizajnit vjen për Google
Siç është raportuar fillimisht nga 9to5Google dhe gjithashtu është marrë nga Android Police, falë së cilës mund të vëzhgojmë pamjen e ekranit më poshtë, seksionet e ndryshme si Imazhet, Blerjet, Videot, Lajmet dhe Hartat duke filluar nga këto javë do të shohin kalimin nga pamja e skedës pa kufij tek “në pilula”, e konceptuar në stilin e materialit të pronarit që ju dizajnoni.

Ndryshimi më i madh është dinamizmi i estetikës, i shoqëruar me ndryshim pozicioni të artikujve të ndryshëm në varësi të termit të kërkuar dhe trendit online të temës. Përveç shfaqjes së të gjitha seksioneve pa meny kërcyese, motori i kërkimit Google do të shfaqë gjithashtu sugjerime shtesë kërkimi për të përmirësuar rezultatet e sjella në ekran.

Deri më tani, ky ridizajn është zbatuar kryesisht në Shtetet e Bashkuara; Megjithatë, gjatë javëve të ardhshme, ai duhet të arrijë si në pajisjet celulare ashtu edhe në Desktop në të gjithë botën. Mosfunksionimet fillestare nuk duhet të përjashtohen gjatë pritjes që algoritmi të optimizojë rezultatet e kërkimit me stilin e ri të pilulave të kërkimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/03/google-permireson-pervojen-e-kerkimit-me-nje-dizajn-te-ri/