Google përditëson Timelapse në Google Earth deri në vitin 2022: Si ka ndryshuar Toka?

Google ka njoftuar një përditësim të ri të Timelapse në Google Earth, mjeti i tij për vizualizimin e ndryshimeve në kohën e Tokës. Me këtë version të rinovuar, i cili përfshin imazhet e 2021 dhe 2022, është e mundur të merret një pasqyrë e ndryshimeve planetare midis 1984 dhe 2022.

Nëpërmjet faqes kushtuar Timelapse në Google Earth mund të shihen efektet e fatkeqësive natyrore, por edhe të ndryshimeve klimatike, evolucioni i infrastrukturës dhe zhvillimit urban, rrugëve ujore e shumë të tjera.

Është gjithashtu e mundur të aksesoni evolucionin për vende të caktuara: thjesht shkruani emrin në fushën përkatëse dhe keni mbaruar.

Në postimin e publikuar në blogun e Google, gjigandi i motorëve të kërkimit tërheq vëmendjen për ndryshimet klimatike që kanë prekur vendin tonë dhe që janë të dukshme në qytetet e Bolonjës, Milanos, Romës, Venecias dhe Siçilisë. Në fakt, efektet e sicittà janë të frikshme për Bel Paese, e cila regjistroi një rritje prej 387% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë në 2022.

Google thekson se “Timelapse në Google Earth është bërë e mundur nga një angazhim për hapjen dhe aksesin në të dhëna nga NASA dhe programi Landsat i Shërbimit Gjeologjik të Shteteve të Bashkuara (programi i parë dhe më i gjatë i vëzhgimit civil të Tokës) dhe programi Copernicus i Bashkimit Evropian me satelitët e tij Sentinel”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/05/google-perditeson-timelapse-ne-google-earth-deri-ne-vitin-2022-si-ka-ndryshuar-toka/