Google njofton 12,000 pushime nga puna, Pichai: “vendim i vështirë”

Me një postim të publikuar në blogun e tij zyrtar, CEO i Alphabet Sundar Pichai njoftoi vendimin për të shkurtuar 6% të fuqisë punëtore. Në përgjithësi, 12,000 punonjës do të largohen në mbarë botën, në një vendim të përcaktuar nga vetë numri një si “i vështirë”.

Pichai shpjegon se Alphabet tashmë ka informuar të interesuarit drejtpërdrejt në Shtetet e Bashkuara, ndërsa në pjesën tjetër të botës do të duhet të presin edhe disa ditë sipas ligjeve lokale.

“Kjo do të thotë t’u thuash lamtumirë disa njerëzve tepër të talentuar me të cilët kemi punuar kaq shumë. Më vjen thellësisht keq për këtë. Fakti që këto ndryshime do të kenë ndikim në jetën e punonjësve të Google rëndon shumë mbi mua dhe marr përgjegjësinë e plotë për vendimet që na kanë sjellë deri në këtë pikë”, vijon CEO, duke përmendur situatën e vështirë ekonomike me të cilën po përballen kompani të ndryshme (vetëm dje Microsoft njoftoi një raund pushimesh nga puna).

“Jam i bindur për mundësitë e jashtëzakonshme që na presin falë forcës së misionit tonë, vlerës së produkteve dhe shërbimeve tona dhe investimeve tona të hershme në AI. Për t’i kuptuar plotësisht, ne jemi të detyruar të bëjmë zgjedhje të vështira”, vijon Pichai, i cili tregon një sërë masash që do të ndërmerren për të mbështetur punonjësit e shkarkuar të Google.

Pak ditë më parë nisën edhe pushimet nga puna në Amazon, duke shkurtuar 18 mijë vende pune.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/20/google-njofton-12000-pushime-nga-puna-pichai-vendim-i-veshtire/