Google Messages: pesë miliardë instalime

Google Messages, aplikacioni i mesazheve i gjigantit Mountain View për pajisjet e bazuara në sistemin operativ celular Android, së fundmi ka arritur dhe kapërcyer një moment historik të rëndësishëm: atë të pesë miliardë instalimeve.

Google Messages arrin dhe tejkalon pesë miliardë instalime
Prandaj, në harkun kohor të tre viteve, aplikacioni Google Messages arriti të pesëfishojë praktikisht rekordin prej një miliard shkarkimesh që kishte arritur në pranverën e vitit 2020 dhe që tashmë dukej se ishte një pikë e dukshme mbërritjeje.

Baza e këtij suksesi të madh është padyshim miratimi i aplikacionit nga Samsung dhe miratimi gjithnjë në rritje i mesazheve RCS, së bashku me përdorimin e enkriptimit nga skaji në skaj. Në të ardhmen priten veçori të tjera të reja.

Për momentin, protokolli RCS është i disponueshëm vetëm në pajisjet Android, por Google po përpiqet ta ndryshojë këtë me fushatën e tij #GetTheMessage, duke i bërë presion Apple të mbështesë standardin më të sigurt dhe të pasur të mesazheve në iOS. Nisma më e fundit në këtë fushë pa krijimin e një reklame false në të cilën prezantohet “iPager”, e cila nxjerr në pah kufizimet e SMS tradicionale në krahasim me RCS.

Gjiganti i Kupertinos, nga ana e tij, kurrë nuk ka treguar interes të veçantë për protokollin RCS dhe nuk ka dhënë asnjë arsye për të menduar se synon ta shfrytëzojë atë, por sipas të gjitha gjasave do të jetë ende i detyruar ta bëjë këtë për t’iu përgjigjur kërkesave të DMA, pas adoptimit të portës USB-C në iPhone 15 dhe ndoshta edhe pas një hapjeje më të madhe të sistemit operativ të instaluar në to.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/28/google-messages-pese-miliarde-instalime/