Google mbyll Currents dhe përditëson Chat

Google ka njoftuar se Currents nuk do të jetë më i disponueshëm nga 5 korriku 2023. Mbyllja e shërbimit u komunikua më shumë se një vit më parë. Administratorët do të duhet të kalojnë te Spaces në Google Chat, duke shfrytëzuar migrimin automatik të të dhënave. Duke folur për Chat, kompania Mountain View ka prezantuar materialin e ri Material Design 3.

Mirupafshim për Currents, migrim për Spaces
Currents u njoftua gati tre vjet më parë si zëvendësimi i ndërmarrjes për Google+ (aplikacionet Android dhe iOS mbërritën një muaj më vonë). Tani Currents gjithashtu do të braktiset nga kompania Mountain View dhe do të zëvendësohet nga Spaces. Lamtumira e fundit është caktuar për 5 korrik 2023.

Administratorët e Google Workspace mund të shkarkojnë të dhëna me Takeout deri më 8 gusht 2023. Përpara se të aktivizoni migrimin automatik në tastierë, duhet të verifikoni që i plotësoni kërkesat për Google Chat, veçanërisht nëse përdoruesit jashtë Spaces lejohen të hyjnë në “agjenci”.

Gjatë vitit të fundit, shumë funksione janë shtuar në Chat që ju lejojnë të bashkëpunoni dhe të qëndroni në kontakt me kolegët e punës. Në fillim të muajit, u njoftuan mënyra të reja të ndarjes së informacionit dhe kontrolleve për menaxherin e Spaces.

Sa i përket aspektit estetik, Google ka aktivizuar edhe Material Design 3 për Chat, siç ka bërë tashmë për Gmail, Drive, Docs, Sheets dhe Presentations. Përdoruesit do të vërejnë ndryshime në ngjyrën, fontin dhe paraqitjen në elementë të ndryshëm të ndërfaqes (kolona e majtë e navigimit, dritarja e mesazheve, paneli Spaces dhe të tjera). Përhapja do të jetë graduale dhe do të përfundojë në afërsisht 15 ditë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/14/google-mbyll-currents-dhe-perditeson-chat/