Google, mbërrin kontrolli gramatikor në motorin e kërkimit

Me siguri ju ka ndodhur të shkruani një fjali dhe të perceptoni diçka të gabuar: një kohë foljeje të pasaktë, një mbiemër të papërshtatshëm ose një shumës të harruar. Epo, Google tani ofron një mjet të integruar për motorin e tij të kërkimit për të kontrolluar korrektësinë e fjalive. Këtë e konfirmon vetë Grande G përmes portalit të mbështetjes teknike, por kujdes nga limitet e shërbimit!

Google Search tani ofron kontroll gramatikor
Kontrolluesi gramatikor i Google do t’ju lejojë të futni çdo frazë në shiritin e kërkimit, duke shtuar më në fund fjalët “kontrollues gramatikor” ose “korrigjim gramatikor” që mjeti të aktivizohet. Prandaj, ky i fundit do të analizojë periudhën dhe do të përpiqet të kuptojë nëse është shkruar saktë apo nëse ka nevojë për rregullime. Nëse nuk ka probleme, atëherë shfaqet një tik-tak jeshil; përndryshe, Google do ta rishkruajë fjalinë dhe do të nënvizojë ndryshimet e aplikuara, ashtu siç e shihni më poshtë.

Natyrisht është një sistem i bazuar në inteligjencën artificiale, pra veçanërisht i shpejtë, por i prirur për gabime. Vetë Google paralajmëron se kontrollet gramatikore “mund të mos jenë 100% të sakta, veçanërisht me fjali të pjesshme”. Përveç kësaj, veçoria tani është e disponueshme ekskluzivisht për gjuhën angleze dhe nuk do të funksionojë “kur përmbajtja mund të shkelë rregullat e përgjithshme të “Kërkimit të Google”, pra me të dhëna të rrezikshme, vulgare apo edhe mjekësore.

Nuk është e qartë nëse dhe kur kjo veçori e bazuar në AI do të arrijë edhe në italisht. Për momentin kompania Mountain View do të fokusohet në anglisht në mënyrë që të funksionojë si duhet. Shpresojmë, ai do ta zgjerojë këtë në gjuhë të tjera në të ardhmen.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/07/google-mberrin-kontrolli-gramatikor-ne-motorin-e-kerkimit/