Google krijon Qendrën e re të Transparencës

Google vazhdon të punojë drejt transparencës dhe aksesueshmërisë. Për të lehtësuar përdorimin e shërbimeve të tij për përdoruesit, Big G jo vetëm që po përgatit një risi të rëndësishme për Chrome që do të bëjë të qarta arsyet e heqjes së një shtesë, por gjithashtu ka lançuar tashmë Qendrën e re të Transparencës. Objektivi? Sigurisht, bëjini më të qarta rregullat e katalogut të produkteve dhe shërbimeve.

Google prezanton Qendrën e re të Transparencës
Me një postim në blogun zyrtar, gjigandi Mountain View konfirmoi nisjen e Qendrës së Transparencës me një faqe interneti të dedikuar. Ai shërben si një qendër qendrore për shikimin e një sërë dokumentesh informative mbi krijimin e politikave, parimet e zhvillimit të AI, rregullat e privatësisë së përdoruesit dhe më shumë.

Siç thotë vetë kompania, “Ndërsa peizazhi i kërcënimit në internet ndryshon, politikat tona evoluojnë, duke ndihmuar në parandalimin e abuzimit në platformat tona. Dhe për shkak se përdorimet e produkteve tona janë të ndryshme, ne i përshtatim politikat tona për secilën platformë, me synimin për të krijuar një përvojë të sigurt dhe pozitive për të gjithë.” Prandaj Qendra e Transparencës, e cila përfshin të gjitha parimet udhëzuese të Google, duke përfshirë parimet e AI të publikuara në 2018.

Ky është një evolucion i domosdoshëm pas më shumë se dhjetë vitesh publikimi të raporteve mbi transparencën, me sllajde dhe analiza të dedikuara pikërisht për shpërndarjen e informacionit më të dobishëm në lidhje me shërbimet e Google, si për investitorët ashtu edhe për përdoruesit tipikë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/18/google-krijon-qendren-e-re-te-transparences/