Google I/O 2023, së shpejti lajme të reja nga ana e AI

Që nga fillimi i Google Bard në Shtetet e Bashkuara marsin e kaluar, me aksesin e hershëm të inteligjencës artificiale për shumë përdorues jashtë shtetit, fokusi i kompanisë Mountain View në sektorin e AI ka qenë i dukshëm. Deri më sot, chatbot i pronarit është ende shumë larg nga të qenit në gjendje të ofrojë të njëjtën performancë – nëse jo më të mirë – sesa Bing Chat dhe ChatGPT. Megjithatë, CEO Sundar Pichai siguroi publikun se më 10 maj 2023, ditën kur do të mbahet fjalimi kryesor i parashikuar i Google I/O 2023, kompania do të zbulojë risi të panumërta pikërisht për inteligjencën artificiale, me “zhvillim emocionues për Android”.

Google po përgatitet për një të ardhme made-by-IA

Ka qenë vetë Pichai që foli për këtë me rastin e shpalljes së rezultateve fiskale të Alphabet për tremujorin e fundit, i cili konfirmoi se Big G do të ndajë shumë informacione me publikun në lidhje me mënyrën se si do të përdorë inteligjencën artificiale në produkteve gjatë viteve në vijim. Prandaj, ne do të flasim për integrimin e tij në produktet e shumëpritura si Google Pixel Fold dhe Pixel Tablet, për të mos përmendur sistemin operativ Android 14.

Gjenerata e ardhshme e robotit të gjelbër në fakt mund të mirëpresë veçori të rëndësishme me algoritme dhe zgjidhje të avancuara për të përmirësuar përvojën e përdoruesit dhe, potencialisht, për ta ndryshuar atë rrënjësisht duke futur automatizim më të madh për aktivitete të caktuara.

Eventi që do të zhvillohet pikërisht mes tyre do të jetë e papranueshme, pasi përditësimet e bujshme mund të vijnë nga Mountain View. Me gjithnjë e më shumë kompani që bëjnë baste për inteligjencën artificiale, Google duhet të vazhdojë me trendin dhe t’u garantojë klientëve të saj akses në veçoritë më të mira ekzistuese, dhe chatbot Bard është vetëm hapi i parë drejt një të ardhmeje “më të zgjuar”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/26/google-i-o-2023-se-shpejti-lajme-te-reja-nga-ana-e-ai/