Google I/O 2023, lajmet më të rëndësishme: all-in per AI

Edicioni i ri i eventit vjetor kushtuar botës së zhvilluesve të organizuar nga Google, takimi I/O 2023 që fillon nesër (e mërkurë 10 maj), do të hapet me disa njoftime në lidhje me fushën e AI. Kështu raporton redaksia e CNBC, pasi ka parë ekskluzivisht disa dokumente konfidenciale të grupit Mountain View.

AI dhe më shumë: çfarë ka të re në Google I/O 2023
Sipas raportimeve, kompania do të prezantojë PaLM 2. Është një model gjuhësor me mbështetje të garantuar për mbi 100 gjuhë nga e gjithë bota, deri më tani i nënshtruar testeve të brendshme me emrin e koduar Unified Language Model. Ju do të jeni në gjendje të kryeni operacione komplekse matematikore, të shkruani në mënyrë krijuese, të gjeneroni kode dhe të kryeni analiza.

Siç pritej, fokusi do të jetë gjithashtu te Bard dhe motori i ri i kërkimit. Kësaj të fundit i kemi kushtuar një vështrim të thelluar pak ditë më parë. Në veçanti, kompania do të përsërisë vazhdimisht se si mjetet e AI po i ndihmojnë njerëzit të arrijnë potencialin e tyre të plotë.

Duke folur për Bard, duket se nga brenda Google po teston versione të ndryshme të tij. Njëra prej tyre, multimodale, është quajtur Multi Bard, edukuar duke u nisur nga një grup të dhënash më të mëdha. Të tjerëve u janë dhënë pseudonimet Big Bard dhe Giant Bard.

Megjithatë, në lidhje me AI gjeneruese, ngjarja duhet të presë njoftime në lidhje me përdorimin e saj në aplikacionet e Workspace, nga krijimi i shablloneve në Sheets tek ai i imazheve në Prezantime, deri në Meet.

Do të ketë vend edhe për evoluimin e Lens, i cili do t’i lejojë përdoruesit të gjejnë informacion jo vetëm duke filluar nga përmbajtja e një imazhi, por duke pasuruar kërkimin me zërin e tyre. Siç dihet tashmë, Android 14 dhe Pixels të rinj do të jenë gjithashtu protagonistë në skenë.

Nuk do të duhet të presim gjatë për të mësuar më shumë. Ashtu siç ishte parashikuar në fillim, eventi do të hapet nesër, e mërkurë 10 maj, me keynote fillestar të planifikuar për në orën 19:00.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/09/google-i-o-2023-lajmet-me-te-rendesishme-all-in-per-ai/