Google do të mbyllë një tjetër shërbim të dobishëm në 2023

Njoftimi surprizë i mbylljes së Stadia shtatorin e kaluar nga Google është vetëm një nga braktisjet e rregullta të kompanisë Mountain View për shërbimet e saj. Faqja e Killed by Google na kujton rregullisht të gjitha projektet që janë eliminuar gjatë gjithë ekzistencës së kompanisë: Duplex në Web, Hangouts, Originals, Stadia dhe Duo janë vetëm disa nga shërbimet që u mbyllën vitin e kaluar.

Në vend të kësaj, viti 2023 fillon me një tjetër mbyllje të rëndësishme, veçanërisht për ata që janë të apasionuar pas programimit ose duan të gërmojnë në këtë fushë.

Lamtumirë Google Grasshopper
Shërbimi tjetër i Google që mund të përshëndesë Ueb-in është Grasshopper dhe, të jem i sinqertë, nuk është vërtet i njohur në rrjet. Është një platformë e ngjashme me Duolingo, por për programuesit. I lançuar në vitin 2018 dhe fillimisht i disponueshëm vetëm si një aplikacion në Android dhe iOS, duke mbërritur më pas në shfletues, Grasshopper ju lejon ende të mësoni JavaScript përmes mësimeve argëtuese. Ashtu si shërbimi i mësimit të gjuhës, nuk mungojnë seritë e përditshme dhe stimuj të tjerë për të vazhduar mësimin.

Siç mund ta lexoni nga pamja e mësipërme, megjithatë, me sa duket Grasshopper mund të mbyllet më 15 qershor 2023. Ajo që është befasuese është se baneri nuk u shfaq më pas disa ditësh; në të njëjtën kohë, duke shtypur “Lexo më shumë” përdoruesit do të ridrejtohen në një faqe forumi me temën “Testim i shpejtë, për t’u shpërfillur” ose në një postim testi të parëndësishëm dhe anormal që nuk thotë asgjë.

Me shumë mundësi është një vendmbajtës për njoftimin aktual të mbylljes, i pa shkruar ende nga Google, por pse atëherë baneri është tashmë i dukshëm?

Nuk do të ishte çudi
Një detaj është i sigurt: Grasshopper është ndër projektet me prioritete mbyllëse për Google, në dritën e shkurtimeve të fundit të vërejtura në gjigantin. Shërbimi në fakt menaxhohet nga Area 120, një inkubator i brendshëm projektesh të konceptuara nga startup-e të llojeve të ndryshme. Me pushimet nga puna dhe shkurtimet buxhetore ende në vazhdim, që nga viti 2022, një mbyllje përfundimtare nuk do të ishte një rrufe në qiell si për aplikacionet e tjera që tashmë janë mbyllur përgjithmonë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/11/google-do-te-mbylle-nje-tjeter-sherbim-te-dobishem-ne-2023/