Google do të lejojë më shumë lojëra me para reale në Play Store: duke filluar nga tre vende

Google ka njoftuar se planifikon të mbështesë më shumë lojëra me para reale (RMG) në Play Store. Programi do të nisë në tre vende: Indi, Brazil dhe Meksikë në qershor, ndërsa më pas do të vazhdojë një zbatim në shkallë të gjerë.

Gjigandi i motorëve të kërkimit po vlerëson gjithashtu një model të ri komisioni shërbimi për abonimet dhe blerjet brenda aplikacionit, por nuk ka publikuar shumë detaje mbi shkurtimin që do të kërkohet nga zhvilluesit. “Me këtë përditësim të politikës, ne do të zhvillojmë gjithashtu modelin tonë të tarifës së shërbimit për RMG-të për të pasqyruar vlerën e dhënë nga Google Play dhe për të ndihmuar në mbështetjen e ekosistemeve Android dhe Play. Ne po punojmë ngushtë me zhvilluesit për të siguruar që qasja jonë e re pasqyron ekonominë unike dhe modelet e ndryshme të të ardhurave të zhvilluesve në këtë industri, “tha Karan Gambhir i Google në një postim në blog.

Google më parë lejonte vetëm aplikacionet e lojërave me para të vërteta që binin brenda kornizave të caktuara rregullatore të qeverisë. Me këtë ndryshim politikash, kompania Mountain View do të lejojë më shumë lloje të aplikacioneve me para reale, të cilat janë të ligjshme, por të parregulluara. Nuk dihen shumë detaje, por Big G ka thënë se do të publikojë detaje të tjera në muajt në vijim: megjithatë tashmë ka bërë të ditur se do të ketë kufij moshe dhe kufizime gjeografike.

Dje, doli lajmi se Google do të pushonte nga puna rreth një mijë punonjës.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/12/google-do-te-lejoje-me-shume-lojera-me-para-reale-ne-play-store-duke-filluar-nga-tre-vende/