Google bashkohet me Replit për të sfiduar GitHub Copilot

GitHub njoftoi së fundmi Copilot X, një version të ri të shërbimit të bazuar në GPT-4. Përgjigja e Google erdhi me nënshkrimin e një marrëveshjeje me Replit, mjeti Ghostwriter i të cilit do të shfrytëzojë platformën cloud të kompanisë Mountain View dhe modelet gjeneruese të inteligjencës artificiale.

Modele AI të Google për të shkruar kodin
Replit Ghostwriter është konkurrenti i drejtpërdrejtë i GitHub Copilot. Kjo ju lejon të shpejtoni shkrimin e kodit brenda mjedisit të zhvillimit të uebit të startup-it përmes sugjerimeve, funksioneve, korrigjimit dhe veçorive të tjera. Mbi 20 milionë zhvillues përdorin shërbimin dhe qëllimi është të arrijë një miliard falë partneritetit me Google.

Replit thekson se mbi 30% e kodit është krijuar me Ghostwriter. Zhvilluesit mund të shkruajnë kodin në çdo gjuhë direkt në shfletues, duke kërkuar ndihmën e inteligjencës artificiale. Duke përfituar nga performanca, besueshmëria dhe siguria e platformës cloud të Google, do të jetë e mundur të shkruhet kodi për projekte më komplekse.

Njoftimi për shtyp nuk specifikon se cilat janë modelet e AI të Google, por vetëm se marrëveshja do të lejojë aksesin në Vertex AI, një grup modelesh për mësimin e makinerive. Mjedisi i zhvillimit Replit është gjithashtu i disponueshëm në Android dhe iOS.

Sipas Bloomberg, startup-i shpreson që partneriteti me Google do t’i lejojë asaj të fitojë klientë të ndërmarrjeve (Ghostwriter aktualisht përdoret kryesisht nga kompani të vogla dhe zhvillues individualë).

Qëllimi i Replit është të ofrojë një shërbim më të mirë se GitHub Copilot. Pra, jo vetëm aftësia për të shkruar kodin, por edhe për të testuar rezultatet, për të vendosur aplikacionet dhe për të bashkëpunuar me njerëz të tjerë në të njëjtin projekt.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/30/google-bashkohet-me-replit-per-te-sfiduar-github-copilot/