Google Bard nuk e respekton privatësinë në Evropë

Kompania Mountain View njoftoi mbrëmë se Google Bard është i disponueshëm në dy gjuhë të tjera në mbi 180 vende. Nuk ka shpjegime në faqen e mbështetjes, vetëm një referencë e përgjithshme për rregulloret lokale. Roland Quandt i WinFuture zbuloi pse: Bard nuk përputhet me GDPR (Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave).

Vendim paraprak nga Google
Siç dihet, aksesi në të famshmin ChatGPT u bllokua për disa ditë në Itali nga OpenAI, duke qenë se Garantori i Privatësisë kishte evidentuar disa shkelje. Bard më parë ishte i disponueshëm vetëm në anglisht në dy vende (SHBA dhe MB). Google eliminoi listën e pritjes, shtoi dy gjuhë (koreane dhe japoneze) dhe hapi akses për përdoruesit nga mbi 180 vende.

Duke lexuar listën, vërehet qartë mungesa e vendeve evropiane. Roland Quandt e zbuloi pse duke pyetur drejtpërdrejt chatbotin:

Bard nuk është ende i aksesueshëm në Evropë sepse nuk përputhet me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR). Prandaj, kompania Mountain View ka zbatuar një masë parandaluese për të shmangur ndërhyrjen e garantuesve të privatësisë. Mbështetja për 40 gjuhë të tjera do të shtohet në javët në vijim. Nuk dihet se kur Bard do të jetë i aksesueshëm nga Italia. Për momentin e vetmja zgjidhje është përdorimi i një VPN.

Veçoritë e ardhshme përfshijnë integrimin e Adobe Firefly, përgjigjet e imazheve dhe mbështetjen për Google Lens. Ju gjithashtu mund të eksportoni përmbajtje në Google Docs dhe Gmail. Më në fund, është shtuar modaliteti i errët. Bard tani përdor PalM 2, në vend të LaMDA-s së mëparshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/11/google-bard-nuk-e-respekton-privatesine-ne-evrope/