Galaxy S25 do të ketë Exynos 2500 SoC dhe do të jetë më i fuqishëm se Snapdragon 8 Gen 4

Gjenerata e ardhshme e flamurëve të prodhuar nga Samsung do të mbërrijë në fillim të vitit 2025 dhe me shumë mundësi do të quhet Galaxy S25. Të flasësh për karakteristikat teknike të këtyre pajisjeve është e parakohshme, por thashethemet e reja të rrjedhura janë vërtet interesante.

Në fakt, sipas asaj që u zbulua nga një raport i ri, Samsung duket se synon të prezantojë një System-on-Chip të ri në pajisje. Galaxy S25 mund të mundësohet nga chipset Exynos 2500, zgjidhja pronësore e markës koreane.

E veçanta e kësaj zgjedhjeje ka të bëjë me performancat e shprehura nga SoC. Në fakt, zbuluesit tregojnë se Exynos 2500 mund të tejkalojë performancën e ofruar nga Snapdragon 8 Gen 4. Zgjidhja e krijuar nga Samsung do të jetë superiore ndaj asaj të Qualcomm nga disa këndvështrime, duke përmirësuar efikasitetin e energjisë dhe performancën e pastër.

Samsung synon të pushtojë skeptrin e Android SoC më të fuqishëm me Exynos 2500 të radhës, chipset do të përdoret në Galaxy S25
Për ta arritur këtë, Samsung po punon shumë për të optimizuar procesin e prodhimit të çipave. Kompania koreane, përmes shkritoreve të saj, do të përdorë një proces prodhimi të gjeneratës së dytë 3nm për Exynos 2500. Ky do të jetë tashmë ndryshimi i parë i madh në krahasim me Snapdragon 8 Gen 4 i cili në vend të kësaj do të bazohet në një proces prodhimi 4nm.

Kërcimi i gjeneratave do të lejojë një rritje të qartë në dy parametrat kryesorë të një SoC si fuqia dhe konsumi. Dallimet do të lejojnë zgjidhjen e Samsung të tejkalojë çipset Qualcomm dhe ta bëjë Galaxy S25 pajisjet më të fuqishme Android.

Bërja e ofertës harduerike të markës koreane edhe më e larmishme do të jetë versioni i dyfishtë i çipave të gjeneratës së re. Samsung duket i interesuar të prezantojë Exynos 2500 në versionet A dhe B. I pari do të jetë versioni me tetë bërthama i destinuar për Galaxy S25 ndërsa varianti B do të jetë një SoC me deka bërthama për përdorim në Galaxy Tab dhe Galaxy Book.

Ju kujtojmë se këto informacione do të konsiderohen si thashetheme të pa konfirmuara zyrtarisht nga Samsung. Për këtë arsye, do të duhet të presim për më shumë detaje të cilat sigurisht do të mbërrijnë gjatë javëve të ardhshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/21/galaxy-s25-do-te-kete-exynos-2500-soc-dhe-do-te-jete-me-i-fuqishem-se-snapdragon-8-gen-4/