Funksioni i ri i prezantuar në Whatsapp: çfarë është dhe për çfarë përdoret

WhatsApp po prezanton një mënyrë të re për të mbajtur bisedat e arkivuara larg syve kureshtarë.

Si funksionon kodi sekret WhatsApp
Falë përditësimit më të fundit, është e mundur të fshihen bisedat pas një kodi sekret. Për ta krijuar atë, mund të përdorni shkronja, numra, karaktere speciale dhe madje edhe emoji. Për të gjetur biseda të fshehura, thjesht shkruani fjalëkalimin në shiritin e kërkimit. Qëllimi duket të jetë shmangia e bërjes publike të bisedave të arkivuara, duke ofruar një mjet të mëtejshëm për të mbrojtur privatësinë e dikujt. Aplikacioni i mesazheve vuri në dukje se mund të zgjidhni gjithashtu që bisedat e arkivuara të shfaqen në listën tuaj të bisedave, në çdo kohë.

Mbroni privatësinë e përdoruesit
Messenger në pronësi të Meta prezantoi për herë të parë biseda të sigurta në maj, me veçorinë Chat Lock. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për t’i mbajtur bisedat private duke përdorur një skanim të fytyrës, gjurmë gishtash ose fjalëkalim. Përveç veçorisë së re, WhatsApp shpjegoi se tani është e mundur të bllokoni një bisedë duke shtypur gjatë mbi bisedën, në vend që të shkoni në cilësimet e bisedës. Kompania e Mark Zuckerberg do ta bëjë përditësimin të disponueshëm globalisht brenda pak muajsh.

Lajmet e fundit
Kodi sekret është vetëm i fundit në një seri të gjatë përditësimesh nga aplikacioni. Në gusht, WhatsApp për Mac prezantoi mundësinë për të telefonuar video deri në tetë persona. Në tetor kompania njoftoi se do të ishte e mundur që të kishte dy llogari në një telefon të vetëm, me kushtin e vetëm që të kishte dy karta SIM. Më në fund, vetëm disa javë më parë ai zyrtarizoi opsionin e bisedës në grup për 128 persona.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/01/funksioni-i-ri-i-prezantuar-ne-whatsapp-cfare-eshte-dhe-per-cfare-perdoret/