Fjalëkalimet më të këqija për t’u përdorur… Mos e bëni!

Fjalëkalimet më të këqija për t’u përdorur
Pse, kur regjistroheni në një platformë online, ju kërkohet të krijoni një fjalëkalim që është të paktën 8 karaktere i gjatë dhe i përbërë nga të paktën një shkronjë të madhe, një numër dhe një karakter të veçantë? Përgjigja është e thjeshtë: nëse ata e lejojnë përdoruesin të zgjedhë vetë, fjalëkalimi që rezulton do të ishte shumë i lehtë për t’u hamendësuar në shumicën e rasteve.

Le të hedhim një vështrim në 20 fjalëkalimet kryesore që duhen shmangur.

password
“Futni fjalëkalimin tuaj”: “password”. Herën e parë që dikush e bëri atë, mund të ketë qenë edhe mendjemprehtë. Por tani nuk është më qesharake. Ndryshe pyesni menaxherin e fjalëkalimeve Nordpass, i cili zbuloi se ky ishte fjalëkalimi më i përdorur në botë në vitin 2022.

1 2 3 4 5 6
Është si të ankohesh se dikush ka hyrë në shtëpinë tënde për të vjedhur, por ti e ke lënë derën të hapur me një shenjë mirëseardhjeje të varur jashtë. Këtu është numri 2 në renditjen e fjalëkalimeve më të përdorura në vitin 2022.

123456789
Kjo nuk është shumë më e mirë, sigurisht! Në fakt, është fjalëkalimi i tretë më i përdorur i vitit 2022.

guest
Dëshironi që dikush të jetë mysafir në llogaritë tuaja në internet? Pastaj zgjidhni “guest” si fjalëkalim. Ky fjalëkalim i thyer lehtësisht renditet në numrin 4 nga Nordpass.

qwerty
Një klasik i klasikëve me të cilin shumë ende mendojnë se janë në anën e sigurt. Është në fakt një nga fjalëkalimet më tradicionale në botën e fjalëkalimeve. Është i pesti më i përdorur në vitin 2022.

12345678
Një tjetër kombinim që mund të jetë shpikur nga një fëmijë dhe shfaqet në renditjen e 2022 si fjalëkalimi i gjashtë (më i keq). Është gjë e zakonshme..

111111
Fjalëkalimi ideal për një person dembel. Ju as nuk keni nevojë të lëvizni gishtin për të ndryshuar çelësat! Është në vendin e shtatë në listë.

1 2 3 4 5
Po, nuk është aq i përdorur si ato të mëparshmet, por megjithatë është një nga fjalëkalimet më të këqija të mundshme. Megjithatë ishte i teti më i përdoruri në botë në vitin 2022.

col123456
Në numrin 9 gjejmë një hyrje të re që nuk e kishim parë kurrë në listat e viteve të mëparshme. Hajde, është pak më origjinale, të paktën!

123123
Ky variacion numerik i lehtë për t’u hamendësuar (dhe shumë i përsëritur) është gjithashtu në top 10 fjalëkalimet më të këqija.

1234567
Joooo! Jo perseri! Ky është fjalëkalimi i 11-të më i përdorur i vitit 2022.

1 2 3 4
Ndalo! Nuk ka më kombinime numrash si ky! A do të jemi në gjendje ta shpëtojmë ndonjëherë? 1234 është në vendin e dymbëdhjetë në renditje.

1234567890
Një zero nuk përmirëson asgjë, në të vërtetë, kështu që le të shmangim vazhdimin e kësaj rruge. Ajo është numri 13 në 2022.

000000
Me të vërtetë? Zero ide? Po, mijëra njerëz në mbarë botën vazhdojnë ta përdorin këtë fjalëkalim. Është numri 14 në listë.

555555
Pasi përdorin 000000, 111111, etj., dhe duhet të ndryshojnë fjalëkalimin e tyre çdo gjashtë muaj, në mënyrë të pashmangshme disa njerëz përfundojnë duke përdorur 555555…

666666
… dhe 666666. Këto dy kode të shkëlqyera renditen përkatësisht në vendin e 14-të dhe të 15-të në renditjen e Nordpass.

123321
Të shkosh deri në tre dhe më pas të kthehesh nuk është tamam një mashtrim i zgjuar…

654321
Këtu është një variant tjetër i së njëjtës sekuencë. Çfarë ndodhi me krijimtarinë? Kjo ka nderin të renditet e tetëmbëdhjetë në listën Nordpass.

7777777
Shtatë herë shtatë! Dhjetëra mijëra njerëz e përdorin këtë fjalëkalim dhe ndoshta mendojnë se janë shumë të zgjuar. Ajo është numri 19 në listë.

123
Dulcis in fundo… Top 20 i 2022 mbyllet me një bombë të vërtetë. Fjalëkalimi më i lehtë ndonjëherë! Për fat të mirë, shumica e faqeve dhe aplikacioneve nuk do t’ju lejojnë t’i nënshtroheni tundimit për ta përdorur atë!


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/16/fjalekalimet-me-te-keqija-per-tu-perdorur-mos-e-beni/