Facebook Messenger po përgatitet t’i thotë lamtumirë një funksioni të njohur

Në pritje për të zbuluar se kur – dhe mbi të gjitha nëse – Facebook do t’i bashkohet Messenger-it, platforma e mesazheve të çastit e lidhur me rrjetin social me ngjyrë blu po përgatitet t’i thotë lamtumirë një prej veçorive të tij historike.

Ishte viti 2016 kur Facebook njoftoi mbështetjen për SMS në Messenger, duke e çuar aplikacionin e tij të mesazheve në “nivelin tjetër”, duke lejuar përdoruesit e tij më besnikë të jenë në gjendje të menaxhojnë gjithçka nga një vend pa probleme. Me sa duket, megjithatë, grupi Meta nuk synon më të garantojë mbështetje për këtë veçori.

Siç thuhet në faqen e qendrës së ndihmës të platformës blu, “SMS-mesazhet nuk janë më të disponueshme në Messenger” por, më konkretisht, theksohet se “Duke filluar nga data 28 shtator 2023, mesazhet SMS nuk do të jenë më të disponueshme kur të përditësoni app Messenger”, prandaj funksioni nuk do të çaktivizohet si parazgjedhje, por nëpërmjet një përditësimi që do të shpërndahet në fund të shtatorit.

Meta dëshiron të specifikojë se, pasi mbështetja nga Facebook Messenger të ketë humbur, mund të vazhdoni të menaxhoni mesazhet tuaja përmes aplikacionit të paracaktuar ose përmes alternativave të shumta ndaj aplikacionit Messages për SMS, pavarësisht nëse jeni në Android dhe më pas përmes Google aplikacion, i cili në platformën Apple iOS.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/08/facebook-messenger-po-pergatitet-ti-thote-lamtumire-nje-funksioni-te-njohur/