Facebook me pagesë? Elon Musk promovon Meta Verified: “Ishte e pashmangshme”

Dje raportuam në këto faqe lajmet lidhur me ardhjen e Meta Verified, programi i ri i abonimit në Facebook që ju lejon të kontrolloni profilin e verifikuar dhe gjithashtu ofron përfitime shtesë. Ndër reagimet e marra bie në sy ai i Elon Musk.

Drejtori i Përgjithshëm i Twitter, i cili lançoi menjëherë shërbimin Twitter Blue për përdoruesit, duke komentuar zgjedhjen e kolegut të tij Mark Zuckerberg, tha se ishte një zgjedhje “e pashmangshme”. Komenti erdhi. përgjigje ndaj një postimi nga një profil që kishte akuzuar zotin Facebook për kopjim të Twitter.

Megjithatë, të dy programet janë të ndryshëm nga njëri-tjetri: Twitter Blue ofron një gamë shumë më të lartë shërbimesh dhe shtimi i profilit të verifikuar gjithashtu shton një ulje prej 50% në reklamat e shfaqura në faqen kryesore, mundësinë e futjes së NFT-ve si imazhe të profilit dhe përfitime të tjera që do të vijnë gjatë muajve të ardhshëm. Meta, nga ana e saj, me sistemin Meta Verified me 11,99 dollarë në muaj, ofron çekun blu dhe ndihmë shtesë. Zbatimi do të nisë nga Australia dhe Zelanda e Re në fillim të kësaj jave dhe nuk përjashtohet që më vonë të mund të zbresë edhe në tregje të tjera. Zgjedhja e Facebook ka ngjallur reagime të diskutueshme nga shumë përdorues, të cilët nuk e kanë mirëpritur këtë vendim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/21/facebook-me-pagese-elon-musk-promovon-meta-verified-ishte-e-pashmangshme/