Eventi E3 2023 është anuluar: game over

Bota e lojërave humbet atë që ka qenë ngjarja më e rëndësishme në këtë sektor për gati tre dekada: E3 2023 nuk do të zhvillohet, ajo është anuluar. Edicioni i planifikuar nga 13 deri më 16 qershor në Qendrën e Konventave në Los Angeles nuk do të vihet në skenë. Kësaj radhe, anulimi nuk ka asnjë lidhje me çështjet emergjente për krizën shëndetësore, tashmë pas nesh dhe përgjegjës për ndalesat e viteve të fundit.

E3 2023 nuk do të ndodhë, është zyrtare
Nuk është e vështirë të imagjinohet se cilët faktorë kanë ndikuar, duke marrë parasysh mungesën e emrave të mëdhenj në industri si Sony, Microsoft, Nintendo dhe Ubisoft. Vendimi është bërë i ditur përmes një mesazhi të publikuar në faqen kryesore të faqes zyrtare, ku thuhet si më poshtë.

“Organizatori i shfaqjes ReedPop njofton se E3 2023 nuk do të zhvillohet në qershor siç ishte planifikuar, si ngjarjet personale ashtu edhe ato dixhitale janë anuluar. Së bashku me Entertainment Software Association (ESA) e ardhmja e E3 do të rivlerësohet.”

Një email drejtuar kontribuesve në ngjarje dhe i shqyrtuar nga IGN thotë se, thjesht, interesi i nevojshëm nuk u gjet. Nuk dihet se cila është e ardhmja e shfaqjes: ReedPop dhe ESA do të vlerësojnë se çfarë të bëjnë.

Sytë në mënyrë të pashmangshme do të përqendrohen në një tjetër event kushtuar sektorit, Summer Game Fest i organizuar nga Geoff Keighley dhe i inauguruar vetëm në vitin 2020, por tashmë i aftë të fitojë famë në pak vite. Ai do të zhvillohet më 8 qershor. Vetëm tre ditë më vonë, më 11 qershor, do të jetë radha e takimit të Microsoft Xbox Showcase 2023, i cili do të shohë në mënyrë të pashmangshme titullin Starfield si protagonistin e madh.

Edicioni i parë i Electronic Entertainment Expo daton në 1995-ën tashmë të largët. Ndër risitë e paraqitura në atë kohë ishin ato në lidhje me Nintendo Virtual Boy, ardhja e SEGA Saturn në Shtetet e Bashkuara dhe debutimi perëndimor i Sony PlayStation të parë . Në nivelin e titujve, u shfaq kapitulli origjinal i sagës Resident Evil, Twisted Metal dhe Mortal Kombat 3.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/31/eventi-e3-2023-eshte-anuluar-game-over/