Ericsson: pushime nga puna për 1400 punonjës në Suedi

Fatkeqësisht, vala e pushimeve nga puna që do të prekë shumë kompani në botën e teknologjisë vazhdon. Kësaj radhe është radha e Ericsson e cila, siç raporton Reuters, po përgatitet të shkurtojë stafin e saj. Sipas parashikimeve të planit global të reduktimit të kostos, në Suedi janë planifikuar 1400 shkurtime.

Ericsson: 1400 shkurtime në shtëpi për të ulur kostot
Megjithatë, shumë të tjera mund t’i shtohen më pas pushimeve në fjalë. Në fakt, mund të ndodhë që në muajt e ardhshëm kompania të pushojë nga puna mijëra punëtorë të punësuar aktualisht në zyrat e Ericsson në vende të tjera anembanë botës.

Duhet të kihet parasysh se kishin kaluar disa vite që kur Ericsson kishte zbatuar një plan kaq të qëndrueshëm shkurtimesh për stafin e saj. Masa, megjithatë, ishte sjellë përpara në fund të vitit 2022, kur Borje Ekholm, CEO i kompanisë, duke folur me investitorët, komunikoi nevojën për të vënë në praktikë një program të kontrollit të shpenzimeve që do të përfundonte deri në vitin 2023, për një total prej shkurtimesh të barabarta. në 814 milionë euro.

Edhe marrëveshja e arritur me Apple dhjetorin e kaluar, pas vitesh e vitesh mosmarrëveshjesh, duhet parë si vullneti i Ericsson për t’i dhënë fund daljeve të konsiderueshme të parave për të mbuluar kostot ligjore të cilat kanë peshuar veçanërisht rëndë vitet e fundit. në arkat e kompanisë.

Kujtojmë se, siç ishte parashikuar, Ericsson nuk është e vetmja kompani që ka zbatuar një reduktim të fuqisë punëtore kohët e fundit. Vetëm në sektorin e teknologjisë janë komunikuar shkurtimet nga Meta, Twitter, PayPal dhe shumë të tjerë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/20/ericsson-pushime-nga-puna-per-1400-punonjes-ne-suedi/