Epic Games së shpejti do të prezantojë të paktën 20 lojëra ‘Crypto’

Epic Games, shtëpia e softuerit e njohur për Unreal Engine dhe Fortnite, do të fokusohet vazhdimisht në lojërat e bazuara në blockchain. Ekzekutivi i Epic Games, Steve Allison, i tha së fundmi Axios se kompania e tij së shpejti do të lëshojë 20 lojëra të tjera me fuqi NFT, përveç 5-ve tashmë në Epic Games Store.

E para ishte Blankos Block Party, e lançuar nga studio lojërash Mythical, Inc. Është një lojë partie me shumë lojtarë pa pagesë, ku lojtarët mund të mbledhin lodrat tipike pas idesë së kësaj loje, “Blankos”. Secila prej tyre është unike, mund të personalizohet dhe përmirësohet pasi ato përdoren në lojë. Më pas lojtarët mund të takojnë njerëz të tjerë në mjediset e lojës dhe të tregojnë “Blankos” e tyre.

Është e paqartë se çfarë lloj reagimi ka pasur Blankos Block Party nga lojtarët, me Allison që thjesht thotë se është “luajtur në mënyrë të drejtë”. Ai gjithashtu shtoi se kjo pyetje do të marrë përgjigje kur të lansohen më shumë lojëra NFT në dyqan.

Viti i kaluar ka qenë një vit i ngarkuar për industrinë e lojërave të blockchain. Lojërat dikur të njohura Axie Infinity dhe Crypto Blades kanë parë që vlera e NFT-ve të tyre të bjerë, ndërsa simboli vendas i të parës mbetet shumë nën nivelet më të larta të regjistruara në nëntor 2021. Kjo është sa një tkurrje 95% nga vlera maksimale, e vërtetuar gjithashtu nga një sulm shkatërrues kompjuterik i pësuar nga shtëpia e softuerit që kujdeset për Axie Infinity, Vietnamese Sky Mavis.

Për më tepër, janarin e kaluar Ubisoft deklaroi se përpjekja e saj për të integruar NFT-të në lojërat e saj duhet të konsiderohet e dështuar sepse “lojtarët e refuzojnë atë”. Kohët e fundit, CEO i Square Enix Yosuke Matsuda dha dorëheqjen nga posti i tij pasi deklaroi se kompania e tij do t’i jepte gjithnjë e më shumë hapësirë ​​blockchain-it.

Epic, nga ana tjetër, duket se është ende në një fazë të shpimit të potencialit të blockchain në sektorin e lojërave, gjithashtu në një përpjekje për të diferencuar veten nga rivali i saj kryesor, Valve, me Steam, i cili në vend të kësaj e ka vënë në dukje prej kohësh se “Crypto games” nuk do të ketë hapësirë ​​në dyqanin e saj. Epic, nga ana tjetër, vazhdon të ruajë një distancë të caktuar nga format e pagesave të bazuara në kriptomonedha, duke përsëritur se shpërndarësit e këtyre lojërave janë përgjegjës për aspekte të tilla si transaksionet, shërbimi ndaj klientit dhe rimbursimet. Epic vazhdon të monitorojë sigurinë, e vetëdijshme për rrezikun e reputacionit që mund të pësojë nëse do të ishte në gjendje të presë një platformë të pabesueshme NFT.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/15/epic-games-se-shpejti-do-te-prezantoje-te-pakten-20-lojera-crypto/