Elon Musk për AI: “Nuk përjashtohet mundesia që mund të kontrollojë njerëzimin, ta mbrojë atë”

Në të njëjtën intervistë me WSJ, në të cilën Elon Musk foli për kompanitë e tij, duke specifikuar se nuk ka ndërmend t’ua dorëzojë fëmijëve të tij nëse diçka i ndodh, manjati i Afrikës së Jugut iu kthye inteligjencës artificiale.

Duke folur në Samitin e Këshillit të CEO të Wall Street Journal, Musk tha se AI ka potencialin për të marrë përsipër njerëzimin, me disa paralajmërime.

Sipas Musk në fakt “ka një probabilitet të vogël që do të asgjësojë njerëzimin, por kjo probabilitet nuk është zero”. Sidoqoftë, ekziston gjithashtu mundësia që AI të marrë përsipër “sigurinë e të gjithë njerëzve”, pothuajse si një lloj super dadoje. “Ekziston rreziku që një lloj inteligjence artificiale e avancuar të eliminojë ose të kufizojë rritjen e njerëzimit”, është alarmi i Musk, sipas të cilit një superinteligjencë mund të jetë një thikë me dy tehe.

Edhe në të kaluarën e afërt, CEO i Tesla dhe SpaceX është treguar shumë i kujdesshëm ndaj zhvillimit të pakushtëzuar të AI. Marsin e kaluar, në këto faqe ne raportuam lajmin në lidhje me letrën e publikuar nga Elon Musk dhe ekspertë të tjerë, të cilët kërkuan ndalimin e zhvillimit të inteligjencës artificiale për disa javë. Megjithatë, letra hasi në reagime të ndryshme dhe nuk u mirëprit nga të gjithë, megjithëse figurat kryesore të sektorit si CEO i OpenAI kanë kërkuar gjithashtu rregullim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/24/elon-musk-per-ai-nuk-perjashtohet-mundesia-qe-mund-te-kontrolloje-njerezimin-ta-mbroje-ate/