Elon Musk flet për X dhe të rejat e ardhshme: “Emri Twitter nuk kishte më kuptim”

Kemi folur gjatë për rebranding e Twitter-it në X në këtë faqe orët e fundit dhe Elon Musk ka diskutuar edhe për rrjetin social përmes llogarisë së tij zyrtare dhe arsyet që e çuan atë në këtë vendim historik.

Në një postim në Twitter të dërguar gjatë natës, CEO i Afrikës së Jugut shpjegoi se “Twitter u ble nga X Corp si për të garantuar lirinë e fjalës dhe si një përshpejtues për X, aplikacioni për gjithçka” dhe pohoi se nuk është thjesht një kompani që ndryshon emrin, por bën të njëjtën gjë.

Sipas Musk, emri Twitter thjesht nuk kishte më kuptim, pasi kishte vetëm “kur kishte vetëm mesazhe me 140 karaktere që shkonin përpara dhe me radhë, si zogj”. Tani, megjithatë, pothuajse çdo gjë mund të postohet në Twitter, duke përfshirë videot që zgjasin disa orë.

Megjithatë, lajmi nuk është i destinuar të përfundojë këtu: në muajt e ardhshëm, X synon të shtojë një sistem komunikimi më të plotë dhe “aftësinë për të menaxhuar të gjithë botën financiare”.

Indikacionet e mbërritura dje raportojnë se shumë përdorues po kalojnë në Mastodon pas ndryshimit të emrit të Twitter në X. Rrjeti social në fjalë në përgjithësi ka përfituar ndjeshëm nga blerja e platformës nga Elon Musk dhe gjithashtu në ditët pas zyrtarizimit raportoi një rritje të rëndësishme të përdoruesve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/25/elon-musk-flet-per-x-dhe-te-rejat-e-ardhshme-emri-twitter-nuk-kishte-me-kuptim/