Elon Musk do të heqë funksionin e bllokimit në X

Ide e re “brilante” nga Elon Musk. Duke iu përgjigjur një përdoruesi, pronari i X komunikoi se funksioni i bllokimit të llogarisë do të eliminohet (do të mbetet vetëm për mesazhet direkte). Do të jetë ende e mundur të heshtni llogaritë. Siç kanë theksuar shumë përdorues, ky ndryshim i mundshëm do të shkelte udhëzimet e dyqaneve Apple dhe Google.

X rrezikon ban nga store
Funksioni i bllokimit, i ofruar nga të gjitha rrjetet sociale dhe gjithashtu nga shërbimet e mesazheve, është një mbrojtje efektive kundër postimeve dhe komenteve të padëshiruara, ngacmimeve (përndjekjes) dhe spamit. Në thelb është një formë moderimi për përdoruesit. Musk nuk ka shpjeguar pse dëshiron të heqë funksionin. Ai shkroi në fillim të këtij viti se listat e mëdha të bllokut të llogarive ndikojnë negativisht në sistemin e rekomandimeve dhe janë një vektor për DDoS.

Arsyeja e vërtetë është ndoshta një tjetër. Kur kompania kaliforniane prezantoi sistemin e ri të verifikimit të bazuar në Twitter Blue (tani X Premium), disa përdorues filluan të bllokojnë abonentët, pasi postimet e tyre kanë një prioritet më të lartë dhe shfaqen në fillim të përgjigjeve dhe rezultateve të kërkimit.

Siç mund të shihet nga “shënimi i komunitetit” i shtuar në postimin e Musk, shumë përdorues kanë theksuar se funksionaliteti i bllokimit duhet të jetë i pranishëm në të gjitha aplikacionet me përmbajtje të krijuar nga përdoruesit. Nëse fshihet, aplikacioni X do të shkelë udhëzimet e Apple dhe Google, kështu që mund të hiqet nga dyqanet e tyre përkatëse.

Musk është i njohur për premtimet e tij të thyera, duke përfshirë atë që lidhet me luftimin e Mark Zuckerberg, kështu që ai mund të ndryshojë mendje dhe të largohet nga funksioni i bllokimit. Ai që ju lejon të heshtni llogaritë nuk bllokon ndërveprimin me ndjekësit (të cilët gjithashtu mund të ndjekin përdoruesit e tjerë dhe të dërgojnë mesazhe direkte).


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/19/elon-musk-do-te-heqe-funksionin-e-bllokimit-ne-x/