Elon Musk dëshiron ta bëjë X (Twitter) me pagesë për të gjithë

Shumëçka ka ndryshuar tashmë që kur Elon Musk ka qenë në krye të Referenca nuk është tek ndryshimet e mundshme të bëra në abonimin Premium, tashmë i disponueshëm prej disa kohësh, me një kosto rreth 10 euro në muaj dhe me veçori shtesë, por në një formulë të re, më të lirë, por të detyrueshme për çdo përdorues.

Pagesë e detyrueshme për të gjithë në të ardhmen e X (Twitter)?
Ajo që e shtyn pronarin e platformës drejt një vendimi të këtij lloji, padyshim i destinuar të rezultojë jopopullor dhe shumë i kritikuar, është dëshira për të luftuar ushtrinë e boteve aktive. Këto janë fjalët e tij, në formë të përkthyera, të mbledhura gjatë një fjalimi live streaming në të cilin mori pjesë edhe kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu.

Ne po lëvizim për të futur një pagesë të vogël mujore të nevojshme për përdorimin e sistemit X, në mënyrë që të kundërshtojmë ushtrinë e madhe të robotëve.

Asnjë tregues për çmimin, as kohën e prezantimit ose veçoritë e përfshira. Kujtojmë se ishte pikërisht çështja e përqindjes së llogarive false të pranishme në rrjetin social që vonoi me disa muaj blerjen e kompanisë, e cila më pas përfundoi tetorin e kaluar, pas një investimi ekonomik të llogaritur në rreth 44 miliardë dollarë.

Gjithashtu iu referua madhësisë së komunitetit që aktualisht animon platformën: 550 milionë përdorues mujorë që publikojnë 100 deri në 200 milionë postime çdo ditë.

Gjatë diskutimit me Benjamin Netanyahu, njeriu më i pasur në botë më pas trajtoi tema të tjera, si rreziqet që lidhen me zhvillimin e pakontrolluar të inteligjencës artificiale dhe antisemitizmin. Në lidhje me këtë të fundit, ai u përpoq t’i përgjigjet kritikave që ka marrë së fundmi nga ata që pretendojnë se nën drejtimin e tij, rrjeti social mbyll një sy ndaj praktikës së gjuhës së urrejtjes.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/19/elon-musk-deshiron-ta-beje-x-twitter-me-pagese-per-te-gjithe/