Elon Musk denoncon Microsoft-in: “Ka përdorur të dhënat e Twitter për të trajnuar AI”

Menjëherë pas publikimit të lajmit të parë sipas të cilit Microsoft ishte gati të hiqte Twitter nga platforma e tij reklamuese, reagimi erdhi nga CEO i rrjetit social Elon Musk i cili kërcënoi gjigantin Redmond me veprime të mundshme ligjore.

Në një postim në Twitter të dërguar në llogarinë e Daily News në Twitter, sipërmarrësi vullkanik afrikano-jugor pohoi se sipas gjigantit Redmond ai kishte përdorur në mënyrë të paligjshme të dhënat e Twitter, si tweet-et e përdoruesve, për të trajnuar mjetet e tij të inteligjencës artificiale dhe për këto arsye “është koha për ta padisë atë”.

Megjithatë, vendimi i Microsoft për të hequr Twitter nga platforma e tij e reklamave është e destinuar të ketë pasoja tek përdoruesit, të cilët nuk do të jenë në gjendje të hyjnë në llogarinë e tyre në Twitter dhe të menaxhojnë profilet e tyre duke përdorur profilin e Microsoft. Politika e re do të hyjë në fuqi më 25 prill 2023, por siç theksohet nga Mashable, kompanitë që përdorin Microsoft Advertising do të vazhdojnë të jenë në gjendje të menaxhojnë përmbajtjen për Facebook, Instagram dhe LinkedIn. Të gjitha detajet janë të disponueshme drejtpërdrejt në faqen e dedikuar në faqen e Microsoft-it, ku kompania amerikane thekson se “kanalet e tjera të mediave sociale si Facebook, Instagram dhe LinkedIn do të vazhdojnë të jenë të disponueshme”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/20/elon-musk-denoncon-microsoft-in-ka-perdorur-te-dhenat-e-twitter-per-te-trajnuar-ai/