Efekti flutur i FTX godet sërish: falimenton edhe Genesis

Falimentimi i FTX në nëntor 2022 hapi hendek në botën e kriptove, e cila, me kalimin e javëve, po sheh gjithnjë e më shumë realitete që veprojnë për të kufizuar dëmin ose, përndryshe, do të shembet përfundimisht. Veçanërisht orët e fundit kanë parë që Genesis Global Capital ka paraqitur për falimentim.

Huadhënësi i kriptomonedhave Genesis – një konglomerat me më shumë se 200 biznese të ndryshme në këtë sektor – ka paraqitur zyrtarisht falimentimin pas pezullimit të tërheqjeve në nëntor pas rënies së shkëmbimit të ish-CEO, sipas një raporti të fundit të Financial Times. Sam Bankman-Fried, dhe më pas shkurtimi i 30% të stafit në fillim të janarit 2023.

Genesis, e cila është pjesë e Grupit të Monedhave Dixhitale (DCG) që përfshin gjithashtu Greyscale dhe CoinDesk, në fakt ka qenë në një pozicion të pasigurt për disa muaj: këtë vit filloi me mbi tre miliardë dollarë borxh ndaj shumë klientëve, p.sh. Sikur të mos mjaftonte kjo, në dosjen e falimentimit renditeshin aktivet dhe detyrimet në miliarda dollarë. Vetë DCG, siç tha CEO Barry Silbert, i detyrohet Genesis më shumë se 447 milionë dollarë dhe 4,550 Bitcoin. Të frikësohet nga më e keqja është edhe SoftBank, një nga investitorët kryesorë në këtë realitet.

Derar Islim, shefi ekzekutiv i përkohshëm i Genesis, tha në një deklaratë për shtyp: “Ne presim të vazhdojmë dialogun tonë me DCG dhe këshilltarët tanë kreditorë ndërsa kërkojmë të zbatojmë një rrugë për të maksimizuar vlerën dhe për të ofruar mundësinë më të mirë që biznesi ynë të shfaqet. pozicionuar mirë për të ardhmen. Një ristrukturim i gjykatës përfaqëson rrugën më efektive përmes së cilës mund të ruhen asetet dhe të krijohet rezultati më i mirë i mundshëm për të gjithë aktorët e Genesis.”

Ashtu si dështimi i FTX ka pasur një ndikim në shumë realitete të tjera në botën e kriptove – siç tregohet nga pushimi nga puna e 950 punonjësve të Coinbase –, kolapsi i Genesis mund të luajë gjithashtu një rol të rëndësishëm në të ardhmen e sektorit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/20/efekti-flutur-i-ftx-godet-serish-falimenton-edhe-genesis/