Dropbox: Shërbime të reja të AI të disponueshme për të gjithë

Gjatë orëve të fundit, Dropbox ka njoftuar integrimin e shërbimeve të reja të cilat, siç është praktikisht e dukshme tashmë në këtë periudhë, bazohen në inteligjencën artificiale. Këto janë Dropbox Dash dhe Dropbox AI.

Dropbox: këto janë të rejat e bazuara në inteligjencën artificiale
Duke hyrë në më shumë detaje, i pari është një motor kërkimi universal që ju lejon të gjeni mjete, përmbajtje dhe aplikacione me një shirit të dedikuar kërkimi. Kërkimi nuk kryhet vetëm brenda shërbimit të ruajtjes së cloud, por edhe në pajisje dhe platforma të palëve të treta, duke përfshirë Google Workspace, Microsoft Outlook dhe Salesforce.

Funksioni mund të përdoret përmes aplikacionit desktop, por mund të përdoret gjithashtu me një shtesë të shfletuesit me dy veçori: Stacks dhe Start Page. Stacks ju lejon të krijoni koleksione lidhjesh, ndërsa Faqja e fillimit ju lejon të përdorni Stacks, kërkimin universal të Dash dhe dokumentet e fundit. Në të ardhmen e afërt, Dash do të gjejë përmbajtje bazuar në kërkesat e përdoruesve. Për momentin është i disponueshëm vetëm përmes një liste të veçantë pritjeje dhe është në anglisht.

Shërbimi i dytë është në vend të kësaj një mjet që mund të krijojë përmbledhje të shkruara të dokumenteve dhe videove duke përdorur inteligjencën artificiale gjeneruese. Është gjithashtu në gjendje t’u përgjigjet pyetjeve që bëhen nga përdoruesit. Për momentin funksionon vetëm me pamje paraprake të skedarëve, por së shpejti do të shtrihet në dosje dhe në pjesën tjetër të llogarisë. Tani për tani, është në dispozicion për të gjithë abonentët Pro në SHBA dhe disa ekipe të Dropbox, dhe është në alfa.

Duhet të theksohet se Dropbox në fakt ka kohë që përdor mësimin e makinerive, por shërbimet e paraqitura tani i përkasin një kategorie superiore dhe janë në gjendje të ofrojnë zgjidhje edhe më të mira.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/22/dropbox-sherbime-te-reja-te-ai-te-disponueshme-per-te-gjithe/