Disa smartphone Xiaomi do të kenë 3 shfletues të parainstaluar

Prania e bloatware në telefonat inteligjentë Xiaomi është e njohur për të gjithë ata që janë përpjekur të përdorin të paktën njërin prej tyre. Me sistemin operativ MIOS ose përsëritjet e ardhshme të MIUI prania e tyre do të ulet ndjeshëm … apo ndoshta jo? Sipas një raporti të fundit, në fakt, kompania kineze do të pasuronte ofertën e aplikacioneve të para-instaluara në telefonat e saj duke prezantuar edhe tre shfletues.

A do të kenë telefonat inteligjentë Xiaomi tre shfletues?
Sipas asaj që u publikua në Twitter nga redaktori i MIUI Polska Kacper Skrzypek, në fakt, disa versione të MIUI tani furnizohen me Opera Browser si një aplikacion të parainstaluar, përveç Google Chrome dhe Mi Browser të instaluar tashmë. Më konkretisht, ky ndryshim besohet të zbatohet për versionin indian të MIUI, si dhe për disa lëshime globale ROM.

Prandaj është interesante të theksohet se Opera nuk është e pranishme për shembull në Tajvan, Rusi dhe në disa pjesë të tregut evropian, dhe se shfletuesi nuk mund të çinstalohet në asnjë ROM përveç atij indian. Rezultati? Në disa rajone, telefonat inteligjentë Xiaomi do të kenë tre shfletues në bord: këta përfshijnë Afrikën, Amerikën Latine dhe Lindjen e Mesme.

Nuk është e qartë pse inxhinierët e markës Dragon kanë vendosur të zbatojnë tre shfletues të ndryshëm të internetit si opsionin e paracaktuar. Të kesh zgjidhje të shumta është gjithmonë i përshtatshëm, por, kur bëhet fjalë për bloatware që është e pamundur të hiqet, nuk është më një avantazh, por një problem mjaft serioz.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/12/disa-smartphone-xiaomi-do-te-kene-3-shfletues-te-parainstaluar/