Cili është shfletuesi më i përdorur në botë? Beteja është mes Google dhe Apple

Kanë kaluar disa ditë nga lansimi i Google Chrome 113, i cili solli përmirësime të rëndësishme për sa i përket performancës dhe funksionimit të shfletuesit, dhe StatCounter ka publikuar të dhëna në lidhje me përhapjen e shfletuesve në mbarë botën.

Më i përhapuri në mbarë botën mbetet Google Chrome, me një përqindje prej 66.13%, por në vend të dytë është çuditërisht Safari i cili me një përqindje prej 11.87% është para Microsoft Edge.

Më poshtë renditja:

Google Chrome – 66.13 për qind
Safaris – 11.87 për qind
Edge – 11 përqind
Firefox – 5.65 për qind
Opera – 3,09 për qind
IE – 0,55 për qind

Rezultati i arritur nga Safari është veçanërisht i rëndësishëm pasi po flasim për një shfletues të disponueshëm ekskluzivisht për Mac, ndërsa Google Chrome, Edge, Firefox dhe Opera mund të shkarkohen në të gjitha platformat. Është e qartë se përdorimi është vendosur të rritet pasi pajisjet e reja të markës Apple vijnë në qarkullim, gjë që gjithashtu mund të rrisë përdorimin. Me pak fjalë, beteja është gjithashtu këtu midis Big G dhe Apple.

Ende në temën e shfletuesit Google, në këto faqe pak ditë më parë shpjeguam se çfarë do të thotë dryni i Chrome dhe pse motori i kërkimit synon ta heqë atë.

Cilin shfletues përdorni? Si gjithmonë, mund të na njoftoni drejtpërdrejt përmes seksionit të komenteve të lajmit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/08/cili-eshte-shfletuesi-me-i-perdorur-ne-bote-beteja-eshte-mes-google-dhe-apple/